Το “βαθύ κράτος”… λαχανιάζει για να μην χάσουν οι Ρεπουμπλικανοί τη Γερουσία

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ και η… υπόλοιπη οικογένειά του, δίνουν τη μάχη για να μην χαθεί ο Λευκός Οίκος από τον Ντόναλντ Τραμπ, το “βαθύ κράτος”, που έχει βαθιές ρίζες στους Ρεπουμπλικανούς, δείχνει να εστιάζει στη μάχη για τη Γερουσία.

Για τον λόγο αυτό και έχει πέσει… λαχανιασμένος στη μάχη ο Μάικ Πενς, οπλισμένος και με τη θετική αξιολόγηση της παρουσίας του στο πρόσφατο debate των υποψηφίων Αντιπροέδρων, απέναντι στην Κάμαλα Χάρις.

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ λειτούργησε την τελευταία τετραετία ως το… τελευταίο ανάχωμα, ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος, με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και οι περιοδείες του έχουν εστιαστεί σε Πολιτείες που κινδυνεύει να χάσει το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν, με φόντο την πιθανολογούμενη ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Η σημερινή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών με 53-47, απειλείται να ανατραπεί σε πλειοψηφία 49-51 υπέρ των Δημοκρατικών στη Γερουσία. Το σενάριο του απόλυτου εφιάλτη για τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς συνεπάγεται ότι οι Δημοκρατικοί θα έχουν υπό τον έλεγχό τους τον Λευκό Οίκο και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Γι’ αυτό και ο Μάικ Πενς… τρέχει και δεν φτάνει.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής