• 29 Νοεμβρίου, 2020

Το αφεντικό του Twitter… απειλεί να διαγράψει τον λογαριασμό του Τραμπ


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Θα μπορούσαμε να το ζήσουμε και αυτό;
Μια προοπτική που θα… έκοβε εισιτήρια, δεν την αποκλείει ο Τζακ Ντόρσεϊ.
Το αφεντικό του Twitter, που έχει μπροστά του… ανάκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο, για το δημοφιλές κοινωνικό μέσο, αντίστοιχη εκείνης που βίωσε προ μηνών ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απάντησε σε σχετική υποθετική ερώτηση, ότι, θα μπορούσε να διαγραφεί στο μέλλον ο προσωπικός λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει οικοδομήσει στο Twitter την πολιτική ηγεμονία του, αξιοποιώντας την αδιαμεσολάβητη διάχυση των πολιτικών μηνυμάτων του, ώστε να παρακάμψει τα συστημικά ΜΜΕ, και να τα… απαξιώσει.
Σύμφωνα με τον Τζακ Ντόρσεϊ, ο ίδιος και οι επίσημες αρχές του Twitter δέχονται διαρκώς ενοχλήσεις και καταγγελίες από χρήστες, για τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως σημείωσε με νόημα, η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη, και στη δεδομένη συγκυρία δεν διαμορφώνει την αναγκαία “πρώτη ύλη” για την… έκρηξη.
Ωστόσο, ο Τζακ Ντόρσεϊ δεν απέκλεισε να συμβεί στο μέλλον το… αδιανόητο, δηλαδή να μπλοκαριστεί ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ, ή ακόμη και να διαγραφεί, στο πλαίσιο της “ισότητας”, καθώς, σύμφωνα με το αφεντικό του Twitter, η δημοφιλής πλατφόρμα δεν κάνει διακρίσεις.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...