• 9 Απριλίου, 2020

Το (απόλυτο) σενάριο της ανατροπής για τον Λευκό Οίκο…

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ίσως τελικά το απόλυτο σενάριο της ανατροπής για τον Λευκό Οίκο και τις προεδρικές εκλογές του 2020 να… τρέχει κάτω από τη μύτη μας. Και να μην είναι ορατό ούτε καν στους ίδιους τους πρωταγωνιστές του, παρά μόνο στην “αόρατη χείρα” του Μπαράκ Ομπάμα.

Εξηγούμαστε… Η κοινωνική πλειοψηφία που στήριξε τον Μπαράκ Ομπάμα στις νικηφόρες εκλογές του 2008 και του 2012, δείχνει διχασμένη, ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Πιτ Μπούτιτζεζ. Όλοι σέβονται τον πρώην Αντιπρόεδρο, και αναγνωρίζουν ότι… είναι η σειρά του, μετά την αδικία του 2016, όταν αναγκάστηκε να παραμερίσει, για χάρη των αχαλίνωτων φιλοδοξιών της Χίλαρι Κλίντον. Και αυτή τη φορά, τον στηρίζουν.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, στο πρόσωπο του “Δημάρχου Πιτ”, βλέπουν τον… Ομπάμα της νέας εποχής. Μια συναρπαστική προσωπικότητα, που μπορεί να εκφράσει και να συσπειρώσει πληθυντικά κοινά στη σημερινή Αμερική. Ωστόσο, η σημερινή Αμερική, δεν είναι πιθανότατα… τόσο έτοιμη για έναν ομοφυλόφιλο πολιτικό ηγέτη. Και έτσι, αναζητείται… μέση λύση.

Μια τέτοια μέση λύση θα μπορούσε να είναι ένα ψηφοδέλτιο Μπάιντεν-Μπούτιτζεζ, με τον πρώτο υποψήφιο Πρόεδρο και τον δεύτερο Αντιπρόεδρο, στις εκλογές του 2020. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να παραμείνει μονάχα για μια θητεία στο Οβάλ Γραφείο, λόγω… ηλικίας, και ο Πιτ Μπούτιτζεζ να βγει μπροστά, στις προεδρικές εκλογές του 2024, ως υποψήφιος Πρόεδρος, πλέον.

Σενάρια που… ήδη τρέχουν στο παρασκήνιο, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

 

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...