Το… απόλυτο δώρο που έκαναν οι Δημοκρατικοί στον Τραμπ

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η συγκυρία ήταν… σκανδαλιστική. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέρχεται στο Καπιτώλιο για την καθιερωμένη Ομιλία προς το Έθνος, μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία για την απαλλαγή του από τη Γερουσία, και μερικές ώρες μετά το ιστορικό φιάσκο με τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην Αϊόβα.

Το… πρώτο μισό της εξίσωσης, οι Δημοκρατικοί δεν μπορούσαν να το αποφύγουν. Μπορούν άλλωστε να αξιοποιήσουν υπέρ τους τη συγκυρία, και να κατηγορήσουν την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, για την απαγόρευση της κατάθεσης μαρτύρων στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Το… δεύτερο μισό ωστόσο, το προκάλεσαν οι ίδιοι. Και επομένως, το χρεώνονται. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όταν διαπιστώθηκε η αδυναμία έκδοσης αποτελεσμάτων στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο μηχανισμός προπαγάνδας του στα social media, έχουν στήσει ένα… συγκλονιστικό πανηγύρι.

Ένα απρόσμενο δώρο που μόνο… ερασιτέχνες θα προσέφεραν στον πολιτικό αντίπαλό τους. Και θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμη και τη μάχη για τον Λευκό Οίκο. Από τώρα…

Και φυσικά, ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου έσπευσε να… πανηγυρίσει στο Twitter.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής