• 26 Φεβρουαρίου, 2020

Τι είπε, τι εννοούσε και τι… δεν είπε ο Τσίπρας για τις εκλογές


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Μια συνέντευξη για… κάθε ακροατήριο.
Δεν επέλεξε τυχαία την εφημερίδα “Wall Street Journal” ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραχωρήσει την… επική πλέον συνέντευξη, που προκάλεσε τόση φασαρία στο εσωτερικό της χώρας.
Σε αμερικανικό έδαφος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός ήθελε, πρώτα απ’ όλα, να καθησυχάσει την Ουάσινγκτον και τις αγορές.
Τον αμερικανικό παράγοντα, για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα τη φέρει στη Βουλή και θα την περάσει, ακόμη και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.
Τις αγορές, για τη σταθερότητα της κυβέρνησής του. Εκλογές δεν θα γίνουν, ακόμη κι αν… την κάνει ο Καμμένος.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι έχει μπει σε… mood Σαμαρά, το 2014. Μόνο που, επειδή τότε ήταν ο ίδιος απέναντι στον Καλαματιανό πολιτικό, γνωρίζει τι… δεν πρέπει να κάνει.
Τι να πει, τι να υπονοήσει, και τι… να μην πει.
Όπως και τότε άλλωστε, όταν το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είχε επικεντρώσει τη στρατηγική του γύρω από την προοπτική της “αριστερής παρένθεσης”, έτσι και τώρα, το επιτελείο Τσίπρα βλέπει “δεξιά παρένθεση”.
Και… κάνει τον σταυρό του, ότι ενδεχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στα ζητήματα των “σκανδάλων”, θα του επιτρέψουν να δώσει διαστάσεις θρίλερ, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...