Τι δείχνει η παγίωση της κυριαρχίας του Alpha στα δελτία ειδήσεων

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Μη αναστρέψιμη φαίνεται ότι είναι πλέον η πρωτιά του Alpha στα δελτία ειδήσεων, με το κεντρικό δελτίο του σταθμού με τον Αντώνη Σρόιτερ να έχει παγιωθεί στην κορυφή εδώ και σχεδόν δυο μήνες.

Η κυριαρχία του Alpha έρχεται πρωτίστως σε βάρος του ΣΚΑΪ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά και οι περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές του οποίου καταγράφουν σημαντικές απώλειες στην τηλεθέαση, τόσο σε ποσοστά όσο και σε απόλυτους αριθμούς.

Οι πολίτες δείχνουν να έχουν κουραστεί από την υπερκατανάλωση θεμάτων για την πανδημία του κορονοϊού, αν δεν είναι εξοργισμένοι κιόλας, με δημοσιογράφους οι οποίοι… κουνούν το δάχτυλο στην κοινωνία, τόσο μέσα από τις εκπομπές τους στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, όσο και μέσα από τα social media.

Ο Alpha αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, διατηρώντας σύνθετη θεματολογία στο δελτίο ειδήσεών του, ενώ και οι αναλύσεις των δημοσιογράφων του επιχειρούν να εναρμονιστούν με τον σφυγμό της κοινωνίας.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι ο Alpha διατηρεί το πιο πλούσιο δημοσιογραφικό δυναμικό στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, με έμπειρους αλλά και νεώτερης γενιάς δημοσιογράφους, που λειτουργούν αρμονικά, συνθέτοντας ένα “προϊόν” που επιβραβεύβεται από τους τηλεθεατές.

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος