Την Ημέρα της Γυναίκας, το όνειρο ξεκίνησε… Η Καμάλα Χάρις δίπλα στον Τζο Μπάιντεν

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Η αντιστροφή των ρόλων και της συμπεριφορικής ευγένειας. Την Ημέρα της Γυναίκας, ο Τζο Μπάιντεν δέχτηκε ως… καθυστερημένο, αλλά όχι απρόσμενο δώρο, τη στήριξη μιας γυναίκας, που μπορεί να διευκολύνει την περπατησιά του προς το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Και, κυρίως, να του χαρίσει τα κλειδιά του Οβάλ Γραφείου, στη μάχη του Νοεμβρίου με τον Ντόναλντ Τραμπ, για τον Λευκό Οίκο.

Η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι… ανεβαίνει στο τρένο της “σιωπηλής πλειοψηφίας”, μετά τον Πιτ Μπούτετζετζ, την Έιμι Κλομπουσάρ, τον Μπέτο Ο’ Ρουρκ και τον Κόρεϊ Μπούκερ, διευρύνοντας την κοινωνική απήχηση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν. Και εδραιώνοντας την υπεροχή του έναντι του Μπέρνι Σάντερς.

Η Καμάλα Χάρις ήταν η “εκλεκτή των γυναικών” για να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, η υποψηφιότητά της ωστόσο δεν ανέπτυξε εξ αρχής τη δυναμική που προσδοκούσε, και επέλεξε να αποχωρήσει, πολύ νωρίτερα από την Έιμι Κλομπουσάρ και την Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Στα social media, το… απαγορευμένο όνειρο θέλει την Καμάλα Χάρις υποψήφια Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν. Ώστε να περάσει σε εκείνη η σκυτάλη στη συνέχεια, και να γκρεμίσει τη γυάλινη οροφή που δεν κατάφερε να ραγίσει το 2016 η Χίλαρι Κλίντον. Να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το όνειρο ξεκίνησε, ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας. Η διαχείριση των συμβόλων, που έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν.

Written by Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας