Τα σενάρια επιστρέφουν… Η Όπρα… για Πρόεδρος των ΗΠΑ

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Ο Τζο Μπάιντεν έχει χτίσει ήδη ένα μεγάλο και διακριτό προβάδισμα στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Ο Μπέρνι Σάντερς μοιάζει… ξεθωριασμένος, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν έχει ενισχύσει το αποτύπωμά της, η φήμη της “Ποκαχόντας” ωστόσο τη συνοδεύει πάντοτε, και ο Μπέτο Ο΄Ρουρκ με τον Πιτ Μπούτιτζεζ, από τη νεώτερη γενιά, δεν δείχνουν ικανοί να διαδραματίσουν ρόλο “νέου Ομπάμα”, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Υποτίθεται ότι, όσοι επιθυμούν να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ να… ξεσπιτώνεται από τον Λευκό Οίκο το 2020, θα ήταν τουλάχιστον ευτυχείς με τις εξελίξεις, από τη στιγμή που ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου χάνει στις δημοσκοπήσεις σχεδόν από όλους τους βασικούς υποψηφίους για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Παρόλο λοιπόν που μια αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν φαντάζει ως χαμένη από χέρι για τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, η ανησυχία όσων δεν… κοιμούνται ήσυχοι με τα προβληματικά στοιχεία της υποψηφιότητας του επί οκταετία Αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, οδηγεί σε νέα σενάρια.

Ή μάλλον σε… αναθέρμανση παλαιών, καθώς το όνομα που έπεσε εκ νέου στο τραπέζι ως υποψηφιότητας-έκπληξη είναι αυτό της Όπρα Ουίνφρεϊ. Η ιέρεια της αμερικανικής τηλεόρασης βέβαια έχει ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι, δεν την ενδιαφέρει μια προεδρική υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2020, ως γνωστόν ωστόσο… η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος