Τα ΜΜΕ που θέλουν… εκλογές με το ζόρι

Του Μανώλη Κομνηνού

 

 

Η εικόνα που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα ορισμένα ΜΜΕ, που μάλιστα, υποτίθεται ότι διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση, έχει αρχίσει να προκαλεί προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το… πείσμα τους για πρόωρες εκλογές, περίπου υποδεικνύοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να προχωρήσει σε κάλπες, πριν το φθινόπωρο.

 

Το εκλογικό αφήγημα εκτιμάται από το πρωθυπουργικό επιτελείο ότι θολώνει την εικόνα και προκαλεί αρρυθμίες, τόσο στο κυβερνητικό σχήμα όσο και σε επίπεδο λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Γι’ αυτό άλλωστε, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και οι πιο στενοί συνεργάτες του έχουν ξεκαθαρίσει απόλυτα και απερίφραστα ότι εκλογές δεν θα γίνουν, και μάλιστα με επιχειρηματολογία που δεν αφήνει περιθώρια για… γυριστή.

 

Έτσι, η επανάληψη της ρητορικής περί εκλογών από συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους που… δεν βρίσκονταν πάντα ιδεολογικά κοντά στη Νέα Δημοκρατία, δημιουργεί ερωτηματικά. Και σχόλια.

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος