• Οκτώβριος 18, 2019

Τα κόμματα έχουν ανάγκη τον Αυτιά. Όχι… ο Αυτιάς τα κόμματα


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
 
Την περίπτωση του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος είπε ένα ηχηρό «όχι» στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην πολιτική, σχολιάζει η εφημερίδα «Δημοκρατία».
Ο δημοφιλής δημοσιογράφος έχει καταφέρει να αντέξει στη φθορά του χρόνου, και να εκφράζει με συνέπεια τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, επιχειρώντας μέσα από τις εκπομπές του να προωθήσει μια ατζέντα κοινωνικής συνοχής και σύνθεσης.
Μια πραγματικότητα την οποία επιβραβεύουν οι τηλεθεατές, χαρίζοντάς του σημαντικές πρωτιές, με εντυπωσιακά ποσοστά και αριθμό τηλεθέασης, που τον καθιστούν εκφραστή του «κόμματος της κοινωνίας».
Σε αντίθεση δηλαδή με την ιδρυματοποίηση πολιτικών στελεχών των κομμάτων, που με την ανεπάρκειά τους επιτάχυναν την παρακμή του πολιτεύματος, και έσπρωξαν την κοινωνία, είτε στα άκρα, είτε σε αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες.
Στη σχετική ανάρτησή της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
 
 
«Ο ίδιος ο Γιώργος Αυτιάς ουδέποτε είχε εκφράσει την επιθυμία να πολιτευτεί, ούτε χειροκροτητής σε καμιά κομματική εκδήλωση ήταν ποτέ.
Για να «λήξει» ένα θέμα, θα πρέπει πρώτα να αρχίσει.
Άλλωστε, όπου και αν κατέβαινε υποψήφιος ο γνωστός δημοσιογράφος, είναι βέβαιο ότι θα σάρωνε, και σίγουρα δεν είχε αυτός ανάγκη τη ΝΔ, αλλά η ΝΔ αυτόν.
Για ποιόν λόγο να άφηνε την απόλυτα επιτυχημένη τηλεοπτική καριέρα του, μέσω της οποίας υπερασπίζεται τους αδύναμους, τους συνταξιούχους και τους πληγωμένους από τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης πολίτες;
Προφανώς ορθά έπραξε και γύρισε την πλάτη σε όσους τον γλυκοκοίταζαν, προτιμώντας τις… ψήφους και την αγάπη των τηλεθεατών».

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...