Τα εύσημα αξιοπιστίας του Αλέκου Παπαδόπουλου στον Τάκη Θεοδωρικάκο

Το ΑΣΕΠ από αντικειμενικό, που ήταν μέχρι τώρα, μετεξελίσσεται και σε αξιοκρατικό, τόνισε ο πρώην υπουργός, κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για τις αλλαγές που προωθούνται, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Πρόσληψης Προσωπικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε πολύτιμες τις γνώσεις και τις σκέψεις του κ. Παπαδόπουλου και δεσμεύθηκε για την αξιοποίησή τους.

Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μια ώρα, έγιναν οι εξής δηλώσεις:

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωρικάκο για την ενημέρωση την οποία μου έκανε. Είδα ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ σοβαρή προετοιμασία για τη μετεξέλιξη του συστήματος πρόσληψης των Ελληνοπαίδων στο Δημόσιο, από ένα σύστημα αντικειμενικό που ήταν, μέχρι τώρα, και σε αξιοκρατικό. Νομίζω ότι η σύγχρονη, δημόσια διοίκηση θα πρέπει να έχει δυνατότητα πολύ μεγάλης προσαρμογής. Και οποιαδήποτε ολιγωρία για την εξέλιξη αυτή, θα δημιουργούσε προβλήματα. Υπάρχουν, βέβαια, και διάφορες λεπτομέρειες, οι οποίες είναι σε επεξεργασία και πραγματικά χαίρομαι γι’ αυτήν την προσπάθεια, η οποία γίνεται στο υπουργείο Εσωτερικών».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Στο Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζουμε τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων που έχουμε σχεδιάσει για τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση με την πολύ κρίσιμη αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΑΣΕΠ. Σήμερα είχα την πολύ μεγάλη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο Υπουργείο Εσωτερικών τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, έναν πολιτικό που όλη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τη συμβολή του σε μεταρρυθμίσεις, στο παρελθόν, στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση και να συζητήσουμε, ουσιαστικά, τις σκέψεις, τις ιδέες και τις απόψεις του πάνω στις προτεινόμενες αλλαγές, που επίκεινται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Είναι τμήμα ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, που έχουμε με κοινωνικούς φορείς και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία ακούγοντας τον Αλέκο Παπαδόπουλο να αντλήσουμε από τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που είχε αποκομίσει, στο παρελθόν, σε αυτόν εδώ το χώρο. Φυσικά θα τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το χρονοδιάγραμμα είναι απολύτως δεσμευτικό. Μέσα στο πρώτου δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα καταθέσουμε το σχέδιο νόμου, προκειμένου να μπει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια να έρθει στη Βουλή για να γίνει νόμος του Κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο του διαλόγου με τις πολιτικές δυνάμεις, έχει ήδη συναντηθεί με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της «Ελληνικής Λύσης» και του «Μέρα25».

Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με την εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, κυρία Ευαγγελία Λιακούλη.

Best Of

Η σταθερή άρνηση Τσίπρα να φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Η άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον...

Κωνσταντινόπουλος: Να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των αστυνομικών

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου...

Τσίπρας: Η οικογένεια Μητσοτάκη κυβερνά για την πάρτη της

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα λύνει όλες τις εκκρεμότητες

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το (κεκτημένο) δικαίωμα ενός πρώην πρωθυπουργού, να έχει την αυτονομία του

Του Νίκου Φυλάγγελου   Έτσι ήταν πάντα ο Αντώνης Σαμαράς. Θυελλώδης....

Η (ελληνική) κοινωνία (και πάλι) σε σημείο βρασμού…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Οι σκληρές εικόνες που κυριαρχούν εσχάτως και...

Το νέο σοκ, με το 7,7% της εκπομπής “Σήμερα” δρομολογεί εξελίξεις στον ΣΚΑΪ

Του Μανώλη Κομνηνού   Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται στον ΣΚΑΪ,...

Οι γιορτές ξεκινούν στα καταστήματα ΟΠΑΠ με ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ

Νέοι Χριστουγεννιάτικοι λαχνοί με πολλές ευκαιρίες για κέρδη και...

Απόλυτα αφεντικά στην πρωινή ζώνη Χασαπόπουλος-Βούλγαρη, με 27%

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 27% στο δυναμικό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το (κεκτημένο) δικαίωμα ενός πρώην πρωθυπουργού, να έχει την αυτονομία του

Του Νίκου Φυλάγγελου   Έτσι ήταν πάντα ο Αντώνης Σαμαράς. Θυελλώδης. Στα καλά και στα άσχημα. Στις φωτεινές και τις γκρίζες στιγμές της διαδρομής του. Γι'...

Η (ελληνική) κοινωνία (και πάλι) σε σημείο βρασμού…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Οι σκληρές εικόνες που κυριαρχούν εσχάτως και πάλι στην επικαιρότητα, με επίκεντρο τους εξαγριωμένους πληθυσμούς των Ρομά, με αφορμή το τραγικό περιστατικό...

Το νέο σοκ, με το 7,7% της εκπομπής “Σήμερα” δρομολογεί εξελίξεις στον ΣΚΑΪ

Του Μανώλη Κομνηνού   Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται στον ΣΚΑΪ, στη σκιά της κατάρρευσης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα,...