Τα γενέθλια της Μέρκελ με τις… κολλητές της

 

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τα 65α γενέθλια της Άνγκελα Μέρκελ, τη φετινή 17η Ιουλίου, ήταν από τα πιο… περίεργα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος παραμένει το “βαρύ χαρτί” της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης. Αμφισβητείται ωστόσο περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Είτε στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της αποχώρησής της από την ηγεσία του CDU, και της τελευταίας θητείας της στην Καγκελαρία. Είτε λόγω των προβλημάτων υγείας που την έχουν οδηγήσει σε τρέμουλο, σε αρκετές πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της.

Απ’ την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να επιβάλλει τη θέλησή της για την εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως νωρίτερα, με την εκλογή της Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, η οποία διαδέχεται και τη νέα Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο υπουργείο Άμυνας.

Γι’ αυτό και, περισσότερο από άλλες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, η παραπάνω, με την Άνγκελα Μέρκελ και τις… δυο κολλητές της, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της γερμανικής κυβέρνησης, ήταν η πιο χαρακτηριστική. Χωρίς φυσικά να λείπουν και τα λουλούδια.

Τις καλύτερες ευχές μας…

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος