Σ. Καλεντερίδης: Ας αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας ως έθνος


 
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Η πατρίδα μας έχει να αντιμετωπίσει έναν εφιάλτη τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αποικία χρέους, έχει υποθηκεύσει την εθνική περιουσία για 99 χρόνια λόγω της εγκληματικής πολιτικής του διδύμου της συμφοράς Τσίπρα – Βαρουφάκη και είναι αναγκασμένη να υπακούει στις προσταγές των δανειστών σε βασικά ζητήματα οικονομικής πολιτικής, από την οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εξαρτώνται η εθνική άμυνα αλλά και η εξωτερική μας πολιτική. Και όλα αυτά τουλάχιστον μέχρι να αποπληρώσει μέρος των δανείων και το εξωτερικό χρέος να πέσει κάτω από το ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ.
Αν στα παραπάνω συνυπολογιστεί ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος, που σπαράσσεται από τον κομματισμό, τον συνδικαλισμό και την αναξιοκρατία, και ένα πολιτικό σύστημα αναξιόπιστο και διεφθαρμένο, η ηγεσία του οποίου, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, είναι σε θέση να ξεπουλήσει Ελλάδα και Μακεδονία, για να μείνει μερικές εβδομάδες παραπάνω στην εξουσία, τότε συμπληρώνεται η εικόνα του εφιάλτη.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, ένα πρόβλημα που μπορεί να μετατραπεί σε ατομική βόμβα, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης, για να σταματήσει να είναι η Ελλάδα το μοναδικό «ξέφραγο αμπέλι» σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δεν μιλώ για την κατάσταση της Παιδείας, όπου συστηματικά επιχειρείται ο αφελληνισμός της νεολαίας και η δημιουργία ενός νέου τύπου «πολίτη της Ελλάδας», ξεκομμένου από την Ιστορία, την Ορθοδοξία και τον ελληνικό πολιτισμό. Αρκεί να υπενθυμίσω στους αναγνώστες μας ότι η μοναδική φοιτητική νεολαία που έκανε εκδήλωση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών είναι η Ανεξάρτητη Φοιτητική Επαλξη, του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Βλέπετε, εκεί το αίμα των ηρώων της ΕΟΚΑ είναι ακόμα ζεστό και κρατάει ζωντανή την εθνική φλόγα στις ψυχές των νέων.
Ενώ λοιπόν η εικόνα της Ελλάδας είναι αυτή, έχουμε από την άλλη πλευρά μια Τουρκία, με ένα κράτος ακομμάτιστο, που λειτουργεί με βάση το συμφέρον της τουρκικής πατρίδας, ένα κομματικό-πολιτικό σύστημα που υποτάσσεται στο κράτος, όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, μια παιδεία που είναι στην κυριολεξία εθνική, μια οικονομία τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ελληνική, με βαριά βιομηχανία και αξιόλογες επιδόσεις στην υψηλή τεχνολογία, μια αμυντική βιομηχανία που παράγει ελικόπτερα, πυραύλους, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβόλα και τεθωρακισμένα οχήματα…
Μια Τουρκία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, με πρεσβείες σε όλες τις χώρες του κόσμου, που προωθούν την εθνική πολιτική αλλά και τα εθνικά τους προϊόντα και, πάνω απ’ όλα, μια χώρα με εθνικό σχέδιο, στο οποίο υποτάσσονται οι πάντες, πρόεδρος της δημοκρατίας, υπουργοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία.
Κληρονόμος της οθωμανικής γραφειοκρατίας, η οποία αποτελούσε φυσική συνέχεια της γραφειοκρατίας της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως, που επιβίωσε 1.100 χρόνια χάρη σ’ αυτό το αποτελεσματικό γραφειοκρατικό σύστημα, η σύγχρονη τουρκική γραφειοκρατία αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του τουρκικού κράτους και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Τουρκίας σε σχέση με τις γύρω χώρες.
Το εθνικό σχέδιο της Τουρκίας είναι να αποκτήσει τέτοια πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ, που θα της επιτρέψει να ασκήσει επιρροή σε όλες τις χώρες που αποσπάστηκαν από την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Στις μουσουλμανικές χώρες και κοινότητες θα ασκήσει επιρροή μέσω της θρησκείας, στις ορθόδοξες, μέσω της οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος, δηλαδή μέσω του νεοραγιαδισμού.
Σ’ αυτό το εθνικό σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και ο Ελληνισμός, δηλαδή η Ελλάδα που περιέγραψα στην αρχή του σημειώματος και η Κύπρος, έδαφος της οποίας ήδη κατέχει με στρατό κατοχής σε ποσοστό 40%.
Και αν δεν αλλάξουμε κάτι ως Ελληνες, σε Κύπρο και Ελλάδα, αν δεν αφυπνιστούμε, η έννοια της φινλανδοποίησης θα φαντάζει ως εθνικά υπερήφανη στάση, σε σχέση με αυτά που έχουμε να δούμε τα επόμενα χρόνια.
Δυστυχώς, τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας έχουν αλλάξει. Σαν σήμερα, πριν από 78 χρόνια, όλοι οι Ελληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, κοινωνικής θέσης και μόρφωσης, υπάκουσαν στο κάλεσμα της ιερής πατρίδας και πολέμησαν γενναία τον εχθρό.
Και τότε οι συσχετισμοί ήταν εις βάρος μας. Εμείς μόλις πριν από 18 χρόνια είχαμε βγει από τη μεγαλύτερη τραγωδία που έζησε στη διάρκεια της Ιστορίας του ο Ελληνισμός, τη Μικρασιατική Καταστροφή, και είχαμε να αντιμετωπίσαμε την ισχυρή Ιταλία, με τις 8.000.000 λόγχες.
Και νικήσαμε.
Νικήσαμε γιατί ο πατριωτισμός και η εθνική φλόγα έκαιγαν στα στήθια όλων των Ελλήνων.
Αυτήν τη φλόγα προσπαθούν να σβήσουν στα σχολειά μας, τον πατριωτισμό έβαλαν στο στόχαστρο.
Σήμερα ας αναστοχαστούμε, ας αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας ως έθνος και ας παραδειγματιστούμε από τους πατεράδες και τους παππούδες μας που έγραψαν το Επος του ’40.
Αν διδαχθούμε, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το θηρίο του νεοοθωμανισμού που βρυχάται δίπλα μας.

Best Of

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...

Μάχες χαρακωμάτων για τον Δήμο Χαλανδρίου, ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δήμος Χαλανδρίου εξελίσσεται σε έναν από...

Η νεολαία δίπλα στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Την άνεση που τον διακρίνει στη σχέση...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για το εκσυγχρονιστικό μέτρο κατά των αποδείξεων-μαϊμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν καλεσμένος του Γιώργου...

Μαρία Καρακλιούμη και Διονύσης Μαρίνος συζητούν για το πώς μπορούμε να φρενάρουμε την (εθνική) φθορά

Του Μανώλη Κομνηνού   Μια συζήτηση που έδωσε αφορμές για τα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Οίκο των Σαούντ, συνιστά μια ντροπιαστική υπόκλιση της ισχυρότερης...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στους τηλεθεατές που της χάρισαν μια ακόμη...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής με την εποχή μας. Με την ατυχή συγκυρία να...