Συνάντηση με εκπροσώπους συλλογικοτήτων για την προστασία των ρεμάτων, στην Περιφέρεια Αττικής


 
Με εκπροσώπους συλλογικοτήτων για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής συναντήθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος. Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων παρουσίασαν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η υποστήριξη του δικαιώματος ύπαρξης των ρεμάτων ως φυσικών σχηματισμών και ως οικοσυστημάτων.
Από την πλευρά της Περιφέρειας τονίστηκε ότι η προστασία της ζωής των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας για την προστασία των ρεμάτων.
Αναλυτικά, στη συνάντηση μετείχαν οι συλλογικότητες: Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης, ΙΛΙΣ-SOS, Κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μ. Ρέματος Ραφήνας, ΚΙ.Π.Η., Μικρογεωγραφίες, Περίπολο, Ποδονίφτης SOS, Ρέμα Φιλοθέης, ΡΟΗ- Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Φίλοι του Ερασινού.

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι