• 31 Μαΐου, 2020

Συγγνώμη Γιάννη (Αντετοκούνμπο)…

 

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Υπάρχουν πολλές φορές στη ζωή, στιγμές που η λογική πηγαίνει… με φόρα στον τοίχο. Που δεν είναι τόσο… κοινή. Που πρέπει να επιχειρηματολογήσεις για τα αυτονόητα. Που κάπου εκεί, χάνεται η ουσία του αυτονόητου. Επομένως, χάνεται και η σημασία της συζήτησης και της επιχειρηματολογίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και περισσότερο αυθεντικά ταλέντα που ανέδειξε τα τελευταία πολλά χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός. Είναι “τυπάκι”, γι’ αυτό και, λογικά, θα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Πιο μπροστά και πιο ψηλά. Ειδικά σε ένα άθλημα που στην Ελλάδα είναι υποτιμημένο, αν όχι παρεξηγημένο.

Οι μεγάλες επιτυχίες του έκαναν την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να υποκλιθούν μπροστά του. Να τον μνημονεύουν και τον αποθεώνουν. Και μέσω εκείνου, να ταξιδεύουν παντού στον πλανήτη την εικόνα μιας Ελλάδας περισσότερο φωτεινής από τα δύσκολα και σκοτεινά χρόνια της μεγάλης κρίσης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται μεγάλος. Ο μεγαλύτερος. Ίσως ο καλύτερος. Γι’ αυτό και θα ήταν λογική και αναμενόμενη η βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ ως “καλύτερος αθλητής της χρόνιας”. Θα ήταν… αν. Αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Και αν πρέπει να εξηγήσεις σε μπερδεμένα μυαλά, γιατί όσα έκανε στο ΝΒΑ ο “Greek Freak” δεν μπορούν να συγκριθούν με τα επιτεύγματα κανενός άλλου αθλητή, τόσο πολύ απλά… δεν αξίζει να χάσεις χρόνο με τη συζήτηση.

Μια συγγνώμη λοιπόν. Προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό και… πάμε παρακάτω.

 

 

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...