• 14 Αυγούστου, 2020

Στ. Μαλέλης: Και ολιγαρχία υπάρχει, και διαπλοκή


 
Γράφει ο Σταμάτης Μαλέλης
Πηγή: protothema.gr
 
Αυτά που παρακολουθουμε εν ειδει επιθεωρήσεων στα διαφορά λεγόμενα μικρά κόμματα δεν οφείλονται στην ιδιοτροπία των στελεχών τους αλλά στην έλλειψη αρχών και ιδεολογίας

Το λίγο από όλα δημιούργησε το τίποτα .
Όταν ακούω τα κόμματος της … κοινής λογικής καταλαβαίνω τη συνέχεια . Τι να κάνουμε ; Η Κοινή λογική δεν ισχύει για όλους . Άλλη είναι η κοινή λογική των ντελιβεράδων και άλλων των τραπεζιτών . Άλλη του εργαζόμενου που δίνει μάχη επιβίωσης και άλλη του ολιγάρχη. Τα κόμματα έχουν κοινωνικές αναφορές . Μακάρι να μπορούσαν να καλύψουν το όλον . Αλλά αυτό δεν γίνεται . Νομος της ιστοριας αλλά και της ζωης είναι ότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δεν λέω τάξεις για να μην παρεξηγηθώ .Ανεβαινει ο μισθός ευνοείται ο μισθωτός χάνει ο επιχειρηματίας . Κσι εκεί ακριβώς αρχίζουν οι ιδεολογίες και οι απόψεις. Βεβαίως δεν χρειάζονται δογματισμοί αλλά δεν είναι όλα απολίτικα και παλιομοδίτικα . Ο αυξημένος ΦΠΑ ,η έμμεση φορολογια ,είναι άδικη . Για ποιον; Για αυτόν που δεν έχει αφού πληρώνει ίδιο φόρο μ αυτόν που έχει.

Οι ανισότητες είναι μεγάλες είτε θελουμε να τις δούμε είτε όχι. Η Δημοκρατία μας και οι θεσμοί της πέτυχαν πολλά. Βελτίωσαν τη ζωή όλων. Όμως το πολιτικό ζήτημα των ανισοτήτων υπάρχει. Τι να κάνουμε; Και ολιγαρχία υπάρχει και διαπλοκή.
Άρα η Κοινή λογική είναι τις περισσότερες φορές κενό γράμμα. Είναι το μασκάρεμα των πολιτικών διαφόρων Δεν είναι τα πάντα ,αλλά τα περισσότερα είναι πολιτικά.

Αυτό θα γίνεται όταν τα κόμματα δεν έχουν καθαρές πολιτικές αναφορές . Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα!

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...