Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του


 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Real Fm, και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Σταύρου Θεοδωράκη:
 
“Οι προτάσεις για την παιδεία είναι βιαστικά διατυπωμένες και έχουν σκοπό να έχει κάτι νέο να πει ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Εμείς ζητάμε επιστροφή της αριστείας και θέσπιση της αξιολόγησης αλλά και των μη κρατικών πανεπιστημίων.
Υπόθεση Φλώρου: με το νόμο του ο κ.Παρασκευόπουλος, εκτός των άλλων, μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς, βοηθώντας έτσι τους πολύ πλούσιους κρατούμενους και τους πολύ δικτυωμένους να βγαίνουν από την φυλακή.
O κ.Παρασκευόπουλος πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία. Έχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων τροποποιήσεων σε ένα νόμο, όλες προς τη χειρότερη κατεύθυνση.
Υπάρχει μία πόλωση για τα μικρά και δευτερεύοντα ενώ τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα δεν απασχολούν κανέναν άλλο. Το πολιτικό σύστημα αρνείται για άλλη μια φορά να μιλήσει γι αυτά.
Από τις 20 Αυγούστου δεν έχουμε λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θα έπρεπε με μεγάλη σοβαρότητα όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να είχαν φτιάξει ένα σχέδιο για να μην συρθούμε σε νέες χρεοκοπίες. Με ευθύνη, όμως, κυρίως της κυβέρνησης, δεν έγινε αυτό.
Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας σήμερα είναι η σκλαβιά της μαύρης εργασίας. Οι νέοι δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς να αντιδρούν για να μην χάσουν τα 300 ευρώ.
Το Ποτάμι θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του κρίνοντας με αυστηρότητα τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που επαναλαμβάνουν, πολλές φορές με τον χειρότερο τρόπο, τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το Ποτάμι στην υπόθεση Φλώρου αντέδρασε αμέσως μετά την αποφυλάκισή. Τα άλλα κόμματα & η κυβέρνηση αντέδρασαν με καθυστέρηση 24 ωρών. Καταγγείλαμε τον νόμο Παρασκευόπουλου που λέει ότι όποιος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας 67% από το ΚΕΠΑ βγαίνει αυτομάτως απ’την φυλακή.”

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι