• 3 Αυγούστου, 2020

Στρατάκης: Ο… άθεος Τσίπρας θα ήταν προδότης και οι ΣΥΡΙΖΑίοι… εθνομηδενιστές

 Στρατάκης: Ο… άθεος Τσίπρας θα ήταν προδότης και οι ΣΥΡΙΖΑίοι… εθνομηδενιστές

Του  Μανώλη Κομνηνού

 

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Γιάννης Στρατάκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

Αν ήταν ο Μητσοτάκης αντιπολίτευση.
Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε τι θα γινόταν σήμερα στην Ελλάδα αν κυβερνούσε ΣΥΡΙΖΑ και είχε γίνει η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί με απόφαση του Ερντογάν.
Πρωτον: ο Αθεος Τσίπρας θα ήταν προδότης και οι Συριζαίοι εθνομηδενιστές!
Δεύτερον: «Ακραίοι πατριώτες», με την γαλανόλευκη, με λάβαρα και με βυζαντινές σημαίες θα γέμιζαν πλατείες, ενώ καμπάνες θα χτυπούσαν πένθιμα και
Τρίτον : Δεν θα υπήρχε άλλο θέμα στα ΜΜΕ ενημέρωσης, ενώ μητροπολίτες θα είχαν μεταφέρει τους άμβωνες στα στούντιο.
Σήμερα παρά την δυσμενέστατη και προκλητικότατη ενέργεια του Ερντογάν, η οποία είχε προαναγγελθεί, δεν «σείεται ούτε φύλλο», μάλιστα για να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος ο Πρωθυπουργός χρειάστηκε να περάσουν επτά περίπου ώρες και ενώ είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά.
Πάντως, δεν μπορεί κανείς να μην μετρήσει τις προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν, από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενέργειες που αρχίζουν να δημιουργούν ντε φάκτο καταστάσεις όπως η Τουρκο-λιβυκή συμφωνία. Απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα της Τουρκίας δυστυχώς η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει την επικοινωνιακή τακτική για να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό, υπερπροβάλλοντας, άλλοτε τις ενέργειες της στον Εβρο, και άλλοτε με διπλωματικές κινήσεις, σημαντικές μεν, αλλά όχι ικανές να επηρεάσουν καθοριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, Όμως δεν αρκεί να αποδίδουμε την τουρκική στάση, μόνο, στην αναθεωρητική πολιτική Ερντογάν, στις διεθνείς συγκυρίες και στις γεωπολιτικές στρατηγικές, το μείζον ερώτημα είναι γιατί με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχωρά σε μια πιο σκληρή στάση απέναντι στον Ερντογάν σε διπλωματικό πάντα επίπεδο, όπως η απαίτηση επιβολής κυρώσεων και ιδίως οικονομικών στην Τουρκία.
Σίγουρα είναι προς προβληματισμό οι χλιαρές αντιδράσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη.
Μήπως υπάρχει κάτι που αγνοούμε και δεν εννοώ μόνο εμείς οι πολίτες, αλλά ενδεχομένως και η Αξιωματική αντιπολίτευση;
Μήπως υπάρχει κάτι που οπλίζει τα χέρια του Ερντογάν εις βάρος της χώρας;
Μήπως ο Ερντογάν «έχει δεμένο γερά τον γάιδαρο του», όπως λένε στο χωριό μου;
Κάποτε σε όλα τα μήπως, η απάντηση έρχεται…

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...