Στα εργασιακά θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» μετά την πανδημία

 

 

Στα εργασιακά θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» μετά την επιτυχή διαχείριση του υγειονομικού σκέλους της πανδημίας του κορονοϊού από την πλευρά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Μπορεί όλοι να… τρέμουν τις συνέπειες της ύφεσης που έρχεται στην οικονομία, με τον κίνδυνο της ανεργίας να προβάλλει και πάλι στον ορίζοντα, για πρώτη φορά μετά τα πρώτα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η εμπειρία ωστόσο μας έχει διδάξει ότι οι κοινωνικές… εκρήξεις καταγράφονται σε επίπεδο διεκδίκησης καλύτερων εργασιακών σχέσεων και δεδομένων.

 

Ο αγώνας είναι διπλός. Από τη μια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει προωθητικές πρωτοβουλίες, για να προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους, και να συρρικνώσει τυχόν… αστοχίες του ιδιωτικού τομέα, με δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη δώσει αρνητικά δείγματα γραφής έναντι των εργαζομένων τους, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Από την άλλη η Αντιπολίτευση, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι στο εργασιακό μέτωπο μπορούν να χτίσουν κοινωνικές συμμαχίες κατά της κυβέρνησης, περισσότερο εύκολα. Ο αγώνας δρόμου λοιπόν, μόλις ξεκίνησε.

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι