Η (περαιτέρω) διείσδυση του Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς, μέσω του Στέφανου Παραστατίδη


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
 
Η μεθοδική δουλειά που κάνουν η Φώφη Γεννηματά και τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο την περαιτέρω διείσδυση στην κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς, με στρατηγική στόχευση την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλάται στην περίπτωση του Στέφανου Παραστατίδη.
Ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Παραστατίδη, διατηρεί αυτόνομη διαδρομή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και αναμένεται να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, απέναντι δηλαδή στις πολιτικές επιλογές του πατέρα του.
Στο Κίνημα Αλλαγής είναι από τα στελέχη που έχουν ξεχωρίσει, από τη στιγμή που εντάχθηκε στην κοινή προσπάθεια, με αφετηρία την task force του Γιώργου Παπανδρέου, και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας το οργανωτικό κομμάτι της υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη, για την εσωκομματική εκλογή.
Το παράδειγμα του Στέφανου Παραστατίδη είναι ενδεικτικό των νέων συσχετισμών που διαμορφώνει το Κίνημα Αλλαγής στον χώρο της Κεντροαριστεράς, υπό την ηγεσία της Φώφης Γεννηματά, με τακτικούς χειρισμούς που “ξαναμεγάλωσαν” την πολιτική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ, μετά τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψε το Κίνημα στην εποχή των Μνημονίων.
 
 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής