Στέλλα Αργυρίου: Η ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους… όπως πραγματικά είναι

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Την εμπειρία των δύσκολων στιγμών, που φέρνουν στην επιφάνεια τον πραγματικό χαρακτήρα των ανθρώπων, επικαλείται η Στέλλα Αργυρίου, στο περιθώριο μιας χρονιάς που ανέτρεψε πολλές από τις δεδομένες βεβαιότητες της καθημερινότητάς μας.

Η γνωστή ψυχολόγος έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

“Μεγάλο σχολείο πάντως αυτό το έτος. Ανακαλύπτεις αποθέματα επιμονής και υπομονής που ούτε μπορούσες να διανοηθείς υπό άλλες συνθήκες πως μπορεί και να είχες .Το μυαλό δουλεύει με πολλές στροφές να βρει λύσεις για όλα τα θέματα που σκάνε βροχή και κάπως έτσι χτίζεις εμπειρίες που ίσως να μην έβρισκες ευκαιρία να αποκτήσεις αλλιώς.Είχες και έχεις την ευκαιρία να μας δεις «γυμνούς» ζορισμένους από τις δύσκολες καταστάσεις, εκεί ανακαλύπτεις τους χαρακτήρες.
Είδες ποιος πραγματικά νοιάστηκε να ξεβολευτεί για να σε προσέξει και για ποιον άξιζε να βγεις και συ από το comfort zone σου για εκείνον.
Είχες την ευκαιρία να αποδιώξεις κάθε φρούδα ελπίδα και να δεις τους ανθρώπους όπως πραγματικά είναι σε μια πιο σφαιρική και καθαρή, ωμή αν θες, εικόνα του ψηφιδωτού που λέγεται «ανθρωπότητα».Τρομερή πηγή γνώσης που αποκτήθηκε βίαια. Αλλά και πάλι, γνώση είναι.Την κρατάμε…”.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος