Σπυράκη: Όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που διαθέτουμε είναι πάνω στο τραπέζι


 
Σημεία της Ενημέρωσης Πολιτικών Συντακτών
από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,
Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
Για το σκάνδαλο “ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη”
Εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο “ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη” διαδέχονται η μία την άλλη. Και τα ερωτήματα που θέτουμε σήμερα είναι τα εξής: Ποια είναι η σχέση του κ. Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας; Πως έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, όπως δημοσιεύεται σήμερα σε φωτογραφία από την εφημερίδα “Τα Νέα”; Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.693 ευρώ για το 2016 και 128.500 ευρώ για το 2017; Ο κ. Μανώλης Πετσίτης είναι ένα από τα πρόσωπα που στοιχηματίζουν με τον κ. Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015. H σχετική δημοσίευση έχει γίνει ήδη από πολλές εφημερίδες. Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Μανώλης Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με Υπουργούς. Και να ξέρουμε, επίσης, τι είδους υπηρεσίες παρείχε στο συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον κ. Λαυρεντιάδη, την ώρα που εκτοξευόταν το χρέος της επιχείρησής του, των λιπασμάτων στην Καβάλα προς τη ΔΕΠΑ. Όπως ξέρετε, έχει ήδη οριστεί σχεδόν παραμονές Χριστουγέννων, για τις 21 του μηνός, η συζήτηση της ερώτησης για τη ΔΕΠΑ.
Για την πιθανότητα κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας
Όλα τα κοινοβουλευτικά μας όπλα είναι στο τραπέζι. Εξαρχής έχουμε επισημάνει ότι είμαστε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς αυτή βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Είναι νομίζω σαφές -και το επαναλαμβάνουμε- ότι εφόσον έρθει  αυτή η συμφωνία στη Βουλή, ο κάθε βουλευτής αναμετράται με τη συνείδησή του.
Για τη στάση του Ποταμιού σε σχέση με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα άλλο Κόμμα. Σεβόμαστε το διακριτό ρόλο κάθε Κόμματος, αλλά όπως ξέρετε είμαστε υπόλογοι για τους βουλευτές, για τα στελέχη και για τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και κάτι εδώ: Η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει παζάρια με κανέναν. Εξαρχής υπενθυμίζω ταχθήκαμε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διότι θεωρούμε ότι είναι επιβλαβής για το εθνικό συμφέρον.
Για τη συνταγματική αναθεώρηση του Συντάγματος
Έχουμε προτείνει συγκεκριμένα άρθρα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στο θέμα της ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, κ. Μητσοτάκης τα είχε θέσει πολύ έγκαιρα, όταν ο ίδιος ήταν πολύ νέος βουλευτής. Τότε δεν συνάντησε την ανάλογη ανταπόκριση. Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, θα ήθελα ειδικά να αναφερθώ στην υπόθεση του άρθρου 16, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει μια ξεκάθαρη πρόταση για την αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου. Η Νέα Δημοκρατία ζητά να είναι αναθεωρητέο το άρθρο 16, έστω και με την πλειοψηφία των 151 βουλευτών, από την παρούσα Βουλή, ώστε η επόμενη Βουλή να καθορίσει το περιεχόμενό του με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Όπως ξέρετε, δεν υπάρχει κανένα άλλο Κράτος στον κόσμο το οποίο να έχει  ρητή απαγόρευση για τη λειτουργία των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Και αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να ακούσει τον κ. Μητσοτάκη, ας ακούσει τους διακεκριμένους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι με την επιστολή τους στην “Καθημερινή της Κυριακής” ζητούν την αναθεώρηση του άρθρου 16 ως απαραίτητο βήμα Δημοκρατιας. Θα μου επιτρέψετε να διαβάσω μόνο μια παράγραφο από τη συγκεκριμένη επιστολή: “Όποιο πρότυπο και αν επιλεγεί”, λένε οι διακεκριμένοι καθηγητές και εννοούν δημόσιο ή ιδιωτικό, “θα πρέπει ο νομοθέτης με σοβαρότητα, βέβαια, αλλά απερίσπαστος από νομικά κωλύματα να μπορεί να το προσαρμόσει στις εκάστοτε συνθήκες”.
Για τη διαχείριση του μεταναστευτικού
Τις προηγούμενες μέρες δεν έλαβε δημοσιότητα το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων από αναθυμιάσεις, από μαγκάλια. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο Μαρακές και τον περιμένουμε να επιστρέψει για να μας εξηγήσει, επιτέλους, πως σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια που προέρχονται από ευρωπαϊκές πηγές ή προέρχονται από διεθνή βοήθεια και γιατί οι πρόσφυγες ζουν κάτω από τόσο αναξιοπρεπείς, τόσο κακές συνθήκες. Και γιατί  δεν έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους παράτυπους μετανάστες. Αναμένουμε, επίσης, από τον Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει, επιτέλους, τη συζήτηση για την Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή την οποία έχει αιτηθεί η Νέα Δημοκρατία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εμείς περιμένουμε. Και περιμένουμε τις απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα.
Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες
Ο αρμόδιος Τομεάρχης ο κ. Σταϊκούρας έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένουν σταθερές στα 2,6 δισ. ευρώ. Θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί τον Αύγουστο, μαζί με το τέλος του προγράμματος. Δυστυχώς, η αποπληρωμή τους τώρα πια -όποτε γίνεται- γίνεται από την υπερφορολόγηση των πολιτών.
Για την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί -για άλλη μια φορά- μια επίδειξη θράσους πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη. Είναι έργο του κ. Τσίπρα και του συγκυβερνήτη του, κ. Καμμένου, το γεγονός ότι στις Πρέσπες μπήκε η υπογραφή για τη συμφωνία που βλάπτει το εθνικό συμφέρον. Είναι δικό του έργο η αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας και της “μακεδονικής” εθνικότητας. Είναι δικό του έργο, όμως, και η παντελής έλλειψη δράσης κατά των ομάδων που καταστρέφουν το Πανεπιστήμιο, το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μόνο στη Θεολογική οι ζημιές, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Οι μπάχαλοι καταστρέφουν, οι φορολογούμενοι πληρώνουν, οι φοιτητές δεν μπορούν να σπουδάσουν, οι ερευνητές δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, οι καθηγητές δεν μπορούν να διδάξουν. Όλο αυτό είναι έργο του κ. Τσίπρα.

Best Of

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Ο Ιωακειμίδης αποκτά προβάδισμα για να αντιμετωπίσει τον Πατούλη

Γράφει ο Λάζαρος Καλλιανιώτης Ο Γιώργος Ιωακειμίδης, με πολυετή παρουσία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Μαζική συμμετοχή από 19.000 δρομείς στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

*Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό τους με δράσεις και εκπλήξεις. Με...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Παιδικά Χωριά SOS: Σήμερα, και κάθε μέρα, γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ευκαιρία κάθε παιδιού να κυνηγήσει το όνειρό του

Του Μανώλη Κομνηνού   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά με Σύνδρομο Down, τα Παιδικά Χωριά SOS έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Με ανάρτηση στην...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση, και τιμήθηκαν από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, βρέθηκε η Όλια Νικολοπούλου. Η καλή νομικός και υποψήφια της...

Μαζική συμμετοχή από 19.000 δρομείς στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

*Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό τους με δράσεις και εκπλήξεις. Με τη συμμετοχή 19.000 δρομέων και σύνθημα «Από το πρώτο χιλιόμετρο, κάνουμε τη διαδρομή γιορτή» πραγματοποιήθηκε,...