• 18 Ιανουαρίου, 2020

Σπυράκη: Η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα πετύχει πραγματική ανάπτυξη


 
Βασικά Σημεία της Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί αύριο τη Λέσβο και την Παρασκευή θα περιοδεύσει σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στις επαφές που είχε στις ΗΠΑ και στις δημόσιες τοποθετήσεις του το μήνυμα ότι η Ελλάδα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι ένας ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις δεν απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να κάνουν άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και σε όλους εκείνους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είτε απασχολούν έναν εργαζόμενο είτε δεκάδες. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε σε όλες τις τοποθετήσεις του ότι και οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους οφείλουν να μεριμνούν για τους εργαζόμενους και να είναι κοινωνικά υπεύθυνοι. Διαβεβαίωσε επίσης  ότι μπορούμε να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από την περιοχή του 2% που κινούμαστε σήμερα.
Στον αντίποδα, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Η μη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών στερεί πόρους από την ελληνική οικονομία και δεν βοηθά στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της οικονομίας της χώρας διεθνώς. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πράξη σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και για περισσότερα από 3 χρόνια άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, χωρίς να εξασφαλίσει την πρώτη κατοικία των πολιτών που έχουν ανάγκη. Αντίθετα, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο παροχών και διορισμών για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Αντί να λύνει τα προβλήματα, η κυβέρνηση ασχολείται με ρουσφέτια.
Για την πρόταση ανταλλαγής του “Δρομέα” με γλυπτό από τα Σκόπια
Ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού να ανταλλάξει τον “Δρομέα”, ένα σύμβολο της σύγχρονης Αθήνας που έχει την υπογραφή του διεθνούς φήμης γλύπτη κ. Κ. Βαρώτσου, με ένα κακέκτυπο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, σύμβολο της παραχάραξης της ιστορίας από την πλευρά της γειτονικής χώρας. Ειδικά για τους ισχυρισμούς της κυρίας Ζορμπά, σχετική ανακοίνωση έχει κάνει η αρμόδια Τομεάρχης κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Πάντως σε κάθε περίπτωση, μεταξύ του κ. Βαρώτσου και ενός υπουργού της Κυβέρνησης καταλαβαίνετε ότι δεν έχουμε δίλημμα για τον ποιον θα πιστέψουμε.
Για την τροπολογία για την αναδρομική επιστροφή φόρων στο Ίδρυμα Ωνάση
Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σας για το Ίδρυμα Ωνάση είναι κάτι ειδικό για το οποίο θα ήθελα να απευθυνθείτε και στον αρμόδιο Τομεάρχη. Πάντως η γενική εικόνα που έχουμε είναι ότι το Ίδρυμα Ωνάση λειτουργεί κάτω από ένα ειδικό καθεστώς. Και υπ’ αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ζητήματά που ανακύπτουν.
Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στην ενδεχόμενη άρση του ασυμβίβαστου υποψήφιου Ευρωβουλευτή και Βουλευτή.
Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση ότι “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”. Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης, να δούμε τι ακριβώς προτίθεται να κάνει και να τοποθετηθούμε. Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω τι βλέπουμε θετικό σε αυτή την υπόθεση: Είναι πολύ θετικό για εμάς το γεγονός ότι αυξάνεται υποχρεωτικά ο αριθμός των υποψηφίων γυναικών. Είναι πολύ θετικό για εμάς, το χειροκροτούμε και το υιοθετούμε.
Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και την αλλαγή του τρόπου εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Ελπίζουμε ότι δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους. Δεν είμαστε βέβαιοι, απλώς το ελπίζουμε, γιατί ξέρετε και  εξευτελισμός έχει κάποιες φορές τα όριά του. Σε κάθε περίπτωση εμείς, όπως ξέρετε, θέλουμε να είναι αναθεωρητέο το άρθρο που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην αποσύνδεση της από τη διάλυση της Βουλής.
Για τις δηλώσεις του κ. Δένδια στην ΕΡΤ
Αλίμονο αν είχαμε όλοι στη Νέα Δημοκρατία το ίδιο ύφος. Αλίμονο αν ήμασταν όλοι ίδιοι. Αλίμονο αν εκφραζόμασταν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ξέρετε, οι διαφορές του ύφους δεν συνιστούν ουσιώδεις διαφορές στην πολιτική η οποία καθορίζεται από τον Πρόεδρο και τα αρμόδια όργανα του κόμματος.
Για τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να ελαφρύνει σημαντικά το πλαίσιο ποινής για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και για την ερμηνεία ότι πρόκειται για δώρο της Κυβέρνησης προς την Χρυσή Αυγή
Καταρχήν, δεν θέλω να σχολιάσω πληροφορίες. Ελπίζουμε όμως ότι δεν θα είναι αλήθεια. Εφόσον αποτυπωθεί σε μορφή νομοσχεδίου ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο αρμόδιος Τομεάρχης, θα κάνει σχετικό σχόλιο. Αλλά, ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα φανεί ότι δεν είναι αλήθεια.
Για το Μάτι
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα στο Μάτι. Θα ήθελα να θυμίσω ότι σήμερα έχουμε 12 Μαρτίου και το πρώτο ερώτημα το οποίο θέλουμε να θέσουμε είναι: Ποιες ακριβώς ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να μην επαναληφθεί η τραγωδία που ζήσαμε στο Μάτι. Όπως όλοι ξέρετε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο αριθμός 112 για τις επείγουσες κλήσεις  δεν λειτουργεί. Από τις 3200 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται  στον Τυπο έχουν κατεδαφιστεί μόλις 30. Το πόρισμα, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, δεν απέδειξε μόνο ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος αλλά ότι υπήρχε και συνειδητή απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Τζανακόπουλος, τα δήθεν ευρήματα των δορυφόρων που έδειχναν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού το οποίο παρουσίασε ο κ. Παππάς και τα φιλικά μέσα της Κυβέρνησης που μιλούσαν για συνωμοσία κατά της Ελλάδας και παράλληλα κατηγορούσαν τα ίδια τα θύματα για ευθύνες σε αυτή την τραγωδία.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...