• 4 Ιουνίου, 2020

Σκουρλέτης: Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να αφήσει ανολοκλήρωτο το θετικό σκέλος του κυβερνητικού έργου;


 
Την εκτίμηση ότι υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να εξασφαλιστεί η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, εάν αποχωρήσουν από αυτήν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «έχοντας κάνει την εκτίμηση ότι εμείς διαθέτουμε τους 151, θα κρίνει η κυβέρνηση τον τρόπο, το πώς, το πότε. Αν χρειαστεί, θα ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία».
«Υπάρχει πλειοψηφία για την υπερψήφιση με πάνω από 151 ψήφους ή τουλάχιστον με 151 ψήφους της συμφωνίας των Πρεσπών; Υπάρχει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει ότι επίσης «υπάρχει η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της».
Αναφορικά με την αμφισβήτηση της ύπαρξης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Οι διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι. Αν λοιπόν κανείς το αμφισβητεί, αμ’ έπος αμ’ έργον. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταθέσει την συνταγματικά προβλεπόμενη πρόταση δυσπιστίας».
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ακόμη: «Αυτό που ενδιαφέρει τον περισσότερο κόσμο είναι η πορεία της χώρας. Κατά συνέπεια, αυτή την τελευταία χρονιά της θητείας της κυβέρνησης έχουμε πράγματα να κάνουμε; Είναι πολύ σημαντικό, για παράδειγμα, να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού; Εγώ λέω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η δέσμη μέτρων ανακούφισης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όπως η επιδότηση 70 ευρώ μηνιαίως στα νέα ζευγάρια για το ενοίκιό τους; Αν κρίνουμε ότι αυτά είναι τα μείζονα, χωρίς να υποτιμώ το εθνικό θέμα, νομίζω ότι υπάρχει, όπως υπήρξε μέχρι τώρα, περιθώριο συνύπαρξης. Όποιος αναλάβει την ευθύνη να ανακόψει την πορεία αυτής της κυβέρνησης και να αφήσει ανολοκλήρωτο το κυβερνητικό της έργο στο πιο θετικό της σκέλος, νομίζω ότι αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη».

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...