• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σκουρλέτης: Ένδεια επιχειρημάτων από την πλευρά της ΝΔ


 
Έντονη κριτική στον διχαστικό χαρακτήρα της αντιπαράθεσης που επιλέγουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων και μέσω αναφορών περί ανοχής ή και υποκίνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ φαινομένων βίας, άσκησε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στην τηλεόραση του ALPHA.
Ο Πάνος Σκουρλέτης, αντιδρώντας σε επισημάνσεις της βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, αναφορικά με το αν υπήρξε καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ της επίθεσης που είχε δεχτεί το 2010 ο σημερινός αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε: «Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, η πρώτη ανακοίνωση βγήκε από τα χέρια μου γραμμένη τότε, όταν χτυπήθηκε ο κ. Χατζηδάκης. Ανατρέξτε. Η πρώτη ανακοίνωση, το πρώτο κόμμα». Για να προσθέσει: «Είναι ολισθηρός και διχαστικός αυτός ο δρόμος της αντιπαράθεσης. Δείχνει βέβαια ένδεια επιχειρημάτων. Διότι σε όλα τα άλλα έχετε διαψευστεί. Έχετε διαψευστεί στα ζητήματα που αφορούν την πορεία αυτής της χώρας».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: «Υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκαν μολότοφ και το κόμμα σας δεν το καταδίκασε, πριν από έναν μήνα στη Μακεδονία. Και οι βουλευτές σας, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπεραμύνθηκαν αυτών των πρακτικών. Και δια του προέδρου σας δεν πήρατε αποστάσεις, ούτε πήρατε αποστάσεις από το σύνθημα «η Δημοκρατία πουλάει την Μακεδονία». Όλοι παρακολουθήσαμε τον κ. Βορίδη, όλοι είδαμε τον κ. Γεωργιάδη. Λειτουργήσατε εμπρηστικά ως κόμμα σε αυτούς που πήγαν να κάψουν τα σπίτια εκλεγμένων βουλευτών». […] «Το αφήγημα περί επιλεκτικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατίας είναι πολύ παλιό. Το έλεγε και ο Πάγκαλος, το είπαν και άλλοι και χάσανε».
Χαρακτηρίζοντας θετική την υποψηφιότητα της κας Μυρσίνης Λοϊζου για την Ευρωβουλή, ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι ένας από τους λόγους είναι «οι προσπάθειές της για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων, κάτι το οποίο είχε ταλαιπωρήσει, μέσω της «αμαρτωλής» ΑΕΠΙ, τον τόπο». Σχολιάζοντας την παρέμβαση της κας Μπακογιάννη για τα προσόντα της υποψηφίου, πρόσθεσε: «Στη δημοκρατία δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν και οι μορφωμένοι και οι αμόρφωτοι και οι πλούσιοι και οι φτωχοί, άρα τέτοιου είδους κριτήρια περί αυτών που έχουν δικαίωμα να εκτίθενται ή όχι, στη δική σας δημοκρατική αντίληψη, όχι στη δική μου. Στη δική μου έχουν όλοι οι πολίτες, είναι κατάκτηση δημοκρατική όλοι οι πολίτες να εκτίθενται και να αξιολογούνται και να κρίνονται από την ψήφο του λαού».

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...