Σε τροχιά διορισμού οι δικαστικώς δικαιωθέντες του ΑΣΕΠ 2008


 
Σε τροχιά διορισμού εισέρχονται οι δικαστικώς δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Η εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στο υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πέτυχαν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ το 2008, και μέχρι και σήμερα βρίσκονται εν αναμονή τακτοποίησης της εκκρεμότητάς τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι, πρόκειται να διοριστούν οι δικαστικώς δικαιωθέντες, δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν αφορά το σύνολο των επιτυχόντων.
Στην κινητοποίηση την οποία πραγματοποίησαν τη Δευτέρα, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες ότι, επρόκειτο να απευθυνθεί ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με δυο σκέλη, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η εκκρεμότητα του διορισμού τους.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρονται τα εξής:
 
«Μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και ειδικοί συνεργάτες τους, εξετάστηκαν τα νομικά προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τους δικαιωθέντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 που θεμελιώνουν δικαίωμα διορισμού. Ως εκ τούτου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες διορισμού τους»

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι