Σε ελεύθερη πτώση η τηλεθέαση των ενημερωτικών εκπομπών στα κανάλια (λόγω… κορονοϊού)

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η τηλεθέαση των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων των καναλιών, με χιλιάδες πολίτες να κλείνουν την τηλεόραση, ή να επιλέγουν ψυχαγωγικά προγράμματα.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά ευρήματα, οι εκπομπές κυρίως της πρωινής ζώνης της τηλεόρασης, καθώς και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, καταγράφουν σταθερή απώλεια δεκάδων χιλιάδων τηλεθεατών, ως πανηγυρική επιβεβαίωση της κόπωσης που έχουν προκαλέσει στην κοινωνία, με την προβολή της πανδημίας του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα η πρωινή ζώνη της τηλεόρασης και (λιγότερο) τα δελτία ειδήσεων θυμίζουν… μονοθεματικές εκπομπές, με τη συντριπτική πλειοψηφία της θεματολογίας τους να καλύπτει τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, με… κερασάκι την επιθετική και απαξιωτική ρητορική για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές.

Η αντίδραση των πολιτών ήταν αναμενόμενη, και φυσικά το επόμενο στάδιο θα αφορά τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, που επανέρχονται στις γκρίζες μέρες απαξίωσης της εποχής των Μνημονίων.

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος