Σεμινάριο για τα New Media από την ΕΣΗΕΑ


 
Η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της  καταστατικής της υποχρέωσης για  διαρκή επιμόρφωση των μελών της, αλλά και του πνευματικού έργου που επιτελεί, ανακοινώνει την πραγματοποίηση ενός νέου σεμιναρίου, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή δημοσιογραφία, έχοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο γνώσεων για τα μέλη της στο νέο εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση με στόχο να προσφέρει στους συναδέλφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.
Το σεμινάριοNew Media” έχει διάρκεια 36 ωρών και υπεύθυνη υλοποίησής του είναι η δημοσιογράφος – πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, πρώην συντάκτρια στο Έθνος και την Ημερησία και νυν media trainer και visiting lecturer στο ΕΚΠΑ και το Quality Journalism New Technologies, κυρία Σόνια Χαϊμαντά. Η ομάδα των εισηγητών  του σεμιναρίου απαρτίζεται  από διακεκριμένους συναδέλφους, στελέχη στο χώρο των ΜΜΕ και καθηγητές Επικοινωνίας και Νέων Μέσων.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες και συγκεκριμένα από την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος από πλευράς συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Επιπλέον, η ΕΣΗΕΑ, μετά το πέρας του σεμιναρίου και σε ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα χορηγήσει πιστοποιήσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Το δικαίωμα απουσιών ορίζεται στο 10% των συνολικών ωρών (4 ώρες). Υπενθυμίζεται ότι συνιστά υποχρέωση των συμμετεχόντων η υπογραφή στο παρουσιολόγιο, πριν την έναρξη της παράδοσης, καθώς και η χρήση δικού τους Η/Υ (laptop ή tablet).
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο ”New Media, γραπτά στο email: [email protected] ή στο φαξ: 210-3632608 και τηλεφωνικά στο 210-3675402, έως και την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019.
Επισημαίνουμε ότι το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενους και άνεργους και μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει περιορισμένη διαθεσιμότητα θέσεων θα γίνει δεκτή η συμμετοχή και δημοσιογράφων μη μελών.
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σεμιναρίου New Media   Υπεύθυνος: Σόνια Χαϊμαντά.Διάρκεια: 36 ώρες. Χρόνος Υλοποίησης: Εννέα εβδομάδες, από 5/2/2019 έως 4/4/2019.Παράδοση: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις δέκα πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ.   1η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/2 και ΠΕΜΠΤΗ 7/2                ΩΡΑ 10:00 – 12 μ.            2ηεβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/2 και ΠΕΜΠΤΗ 14/2            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               3η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/2 και ΠΕΜΠΤΗ 21/2            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               4η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/2 και ΠΕΜΠΤΗ 28/2           ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               5η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/3 και ΠΕΜΠΤΗ 7/3                ΩΡΑ 10:00 -12 μ.             6η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/3 και ΠΕΜΠΤΗ 14/3            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               7η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/3 και ΠΕΜΠΤΗ 21/3             ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               8η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/3 και ΠΕΜΠΤΗ 28/3           ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               9ηεβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 2/4 και ΠΕΜΠΤΗ 4/4                ΩΡΑ 10:00 -12 μ.

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το μοντέλο μιας “κυβέρνησης Ζολώτα” το… 2023

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ιστορική μνήμη μπορεί πολλές φορές να...

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του...

Λευτέρης Κουσούλης: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα “βαθύ κράτος”

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: Το Βήμα   Τις τελευταίες ημέρες, μετά...

Οι (κυνικοί) εκμεταλλευτές μιας… ζαλισμένης Δύσης

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Υποτίθεται ότι η Δύση επικράτησε στη διαδρομή...

Όταν δεν καταλαβαίνεις. Επειδή δεν θέλεις, ή επειδή… δεν μπορείς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Αμετανόητος και επομένως αδιόρθωτος. Στη συνέντευξη που...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το μοντέλο μιας “κυβέρνησης Ζολώτα” το… 2023

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η ιστορική μνήμη μπορεί πολλές φορές να λειτουργήσει λειτουργικά για το τρέχον παρόν, να εξηγήσει, ίσως και να προβλέψει το μέλλον. Στο νέο...

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, ήρθαν να βάλουν μεγαλύτερη φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, την...

Λευτέρης Κουσούλης: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα “βαθύ κράτος”

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: Το Βήμα   Τις τελευταίες ημέρες, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εισέβαλε στον δημόσιο λόγο μια έννοια: βαθύ κράτος. Από κυβερνητικά χείλη...