Σεμινάριο για τα New Media από την ΕΣΗΕΑ


 
Η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της  καταστατικής της υποχρέωσης για  διαρκή επιμόρφωση των μελών της, αλλά και του πνευματικού έργου που επιτελεί, ανακοινώνει την πραγματοποίηση ενός νέου σεμιναρίου, με θέμα τη μετάβαση στην ψηφιακή δημοσιογραφία, έχοντας την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο γνώσεων για τα μέλη της στο νέο εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.
Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση με στόχο να προσφέρει στους συναδέλφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.
Το σεμινάριοNew Media” έχει διάρκεια 36 ωρών και υπεύθυνη υλοποίησής του είναι η δημοσιογράφος – πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, πρώην συντάκτρια στο Έθνος και την Ημερησία και νυν media trainer και visiting lecturer στο ΕΚΠΑ και το Quality Journalism New Technologies, κυρία Σόνια Χαϊμαντά. Η ομάδα των εισηγητών  του σεμιναρίου απαρτίζεται  από διακεκριμένους συναδέλφους, στελέχη στο χώρο των ΜΜΕ και καθηγητές Επικοινωνίας και Νέων Μέσων.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες και συγκεκριμένα από την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας», στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος από πλευράς συμμετεχόντων για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Επιπλέον, η ΕΣΗΕΑ, μετά το πέρας του σεμιναρίου και σε ημερομηνία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα χορηγήσει πιστοποιήσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες. Το δικαίωμα απουσιών ορίζεται στο 10% των συνολικών ωρών (4 ώρες). Υπενθυμίζεται ότι συνιστά υποχρέωση των συμμετεχόντων η υπογραφή στο παρουσιολόγιο, πριν την έναρξη της παράδοσης, καθώς και η χρήση δικού τους Η/Υ (laptop ή tablet).
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο ”New Media, γραπτά στο email: [email protected] ή στο φαξ: 210-3632608 και τηλεφωνικά στο 210-3675402, έως και την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019.
Επισημαίνουμε ότι το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενους και άνεργους και μόνο στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει περιορισμένη διαθεσιμότητα θέσεων θα γίνει δεκτή η συμμετοχή και δημοσιογράφων μη μελών.
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σεμιναρίου New Media   Υπεύθυνος: Σόνια Χαϊμαντά.Διάρκεια: 36 ώρες. Χρόνος Υλοποίησης: Εννέα εβδομάδες, από 5/2/2019 έως 4/4/2019.Παράδοση: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις δέκα πρωί έως τις δώδεκα το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ.   1η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/2 και ΠΕΜΠΤΗ 7/2                ΩΡΑ 10:00 – 12 μ.            2ηεβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/2 και ΠΕΜΠΤΗ 14/2            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               3η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/2 και ΠΕΜΠΤΗ 21/2            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               4η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/2 και ΠΕΜΠΤΗ 28/2           ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               5η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 5/3 και ΠΕΜΠΤΗ 7/3                ΩΡΑ 10:00 -12 μ.             6η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 12/3 και ΠΕΜΠΤΗ 14/3            ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               7η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 19/3 και ΠΕΜΠΤΗ 21/3             ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               8η εβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 26/3 και ΠΕΜΠΤΗ 28/3           ΩΡΑ 10:00 -12 μ.               9ηεβδομάδα: ΤΡΙΤΗ 2/4 και ΠΕΜΠΤΗ 4/4                ΩΡΑ 10:00 -12 μ.

Best Of

Ανθ΄ ημών οι … Γουλιμίνες

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Ανθ΄ ημών οι …Γουλιμίνες! Κάπως...

Κικίλιας: Δουλεύουμε για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια

Κατά 17% αυξήθηκαν οι αφίξεις στα νησιά του Νοτιοανατολικού...

Ο μεθοδικός σχεδιασμός Κικίλια για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τουρισμός σώζει και φέτος την ελληνική...

Ο Σταϊκούρας παίρνει πάνω του κοινωνικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει το κλίμα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παίρνει πάνω...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Όταν επιλέγεις να γίνεις… προτεκτοράτο, προσέχεις και τη… σκιά σου

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Αν μέναμε στο πρώτο βίντεο, εκείνο στο...

Μ. Κοττάκης: Στις μέρες μας, το Κέντρο είναι… επάγγελμα. Και πούλησε τον Μητσοτάκη, λόγω υποκλοπών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφαιρεί...

Απόψε η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 με δυνατές αναμετρήσεις

Σημαντικοί αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πολλές στοιχηματικές επιλογές...

Kώστας Σλούκας στον ΟΠΑΠ: «Θέλω να πιστεύω ότι εφέτος θα ζήσουμε όλοι μαζί κάτι μεγάλο»

Αποκλειστικές δηλώσεις του διεθνούς γκαρντ στην κάμερα του ΟΠΑΠ     Ο...

Η “απομόνωση” Ερντογάν… μεγαλώνει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τι ντροπή για τη Δύση. Τι ντροπή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Όταν επιλέγεις να γίνεις… προτεκτοράτο, προσέχεις και τη… σκιά σου

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Αν μέναμε στο πρώτο βίντεο, εκείνο στο οποίο χορεύει και διασκεδάζει ως... κανονικός άνθρωπος, ως μια νέα γυναίκα που χαίρεται τη ζωή,...

Μ. Κοττάκης: Στις μέρες μας, το Κέντρο είναι… επάγγελμα. Και πούλησε τον Μητσοτάκη, λόγω υποκλοπών

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Το σκάνδαλο των υποκλοπών αφαιρεί από τον Μητσοτάκη την πρωτοβουλία των κινήσεων μετεκλογικώς, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών Το ερώτημα που κυριαρχεί...

Απόψε η σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 με δυνατές αναμετρήσεις

Σημαντικοί αγώνες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πολλές στοιχηματικές επιλογές στα καταστήματα ΟΠΑΠ για όλους τους αγώνες των εγχώριων πρωταθλημάτων     Νέα σεζόν, νέες ομάδες, νέοι παίκτες...