Σαμαράς: Η συνείδηση της παράταξης είναι όρθια

Ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού

και πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

κ. Αντώνη Σαμαρά

στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος

Αγαπητέ Πρόεδρε, Κυριάκο Μητσοτάκη,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Αγαπητέ μελλοντικέ Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ,

Ανοίγουμε σήμερα, με αυτό το Συνέδριό μας, τα πανιά της Νέας Δημοκρατίας προς τις εκλογές, με μια σημαία καρφωμένη στο καράβι μας, που γράφει «πρώτα η Πατρίδα»! Ξέρω βέβαια, ότι η Ευρώπη έχει τρεις βασικούς λόγους να είναι «ικανοποιημένη» από τον κ. Τσίπρα:

 • Πρώτον, γιατί ο κ. Τσίπρας, με την ανικανότητά του και τις “κολοτούμπες” του, έσβησε για πάντα από το λεξικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έννοια «Κυβέρνηση της Αριστεράς»! Το κόστος, όμως, για τον τόπο ήταν τεράστιο.
 • Δεύτερον, γιατί υποθήκευσε όλα τα δάνεια που χρωστάμε ως Ελλάδα στο διαβόητο «υπερταμείο». Που εγώ ως Πρωθυπουργός ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευθώ και που ο ίδιος ο Τσίπρας, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε το 2011, επί λέξει, ως πράξη «εσχάτης προδοσίας»! Αλλά αυτός την έκανε! Για 99 χρόνια μάλιστα. Και είναι η πιο ακριβή υποθήκη δανείου στην Παγκόσμια Ιστορία. Που περιλαμβάνει ακόμη και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς της πατρίδας μας.
 • Και τρίτον, για τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Εδώ η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια Συμφωνία – που επίσης εγώ δεν είχα ποτέ δεχθεί να διαπραγματευθώ με το Γκρουέφσκι – που κι αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπ’ όψιν, ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία! Το κόστος για την Πατρίδα μας θα είναι και εδώ τεράστιο.

Φίλες και φίλοι,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να λύσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση: Αγγλία – Brexit. Γαλλία – «κίτρινα γιλέκα». Ιταλία – προϋπολογισμός. Και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, διάχυτο παντού. Και μαζί με τα συνεχή χτυπήματα της τρομοκρατίας, όλα αυτά δημιουργούν ήδη “ρωγμές” στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Μήπως όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ευρώπη μπήκε σε τροχιά απορρύθμισης; Όχι! Σημαίνουν αντίθετα, ότι η Ευρώπη πρέπει να τολμήσει καίριες μεταρρυθμίσεις! Αλλά μεταρρυθμίσεις είναι ό,τι αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και το δυναμισμό των Οικονομιών μας. Όχι ό,τι ικανοποιεί τις ιδεοληψίες της «πολιτικής ορθότητας». Μεταρρυθμίσεις είναι ό,τι θωρακίζει την Ελευθερία και εμπεδώνει τη δημοκρατία. Όχι ό,τι απαξιώνει τις εθνικές ταυτότητες.

Γιατί ποια είναι η ουσία; Την Ενωμένη Ευρώπη τη δημιούργησαν έθνη, ελεύθερα και δημοκρατικά που ήθελαν να βάλουν τέλος στον Πόλεμο. Αλλά τα έθνη αυτά αποτελούνται από λαούς! Όχι από απρόσωπους «πληθυσμούς». Είναι δημοκρατικές χώρες – όχι γεωγραφικοί “χώροι”. Η Ευρώπη ενώνει πατρίδες. Δεν καταργεί πατρίδες! Ναι, την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός! Αλλά, εξίσου, την υπονομεύει και ο εθνομηδενισμός!

Λαϊκισμός είναι η διχαστική ρητορεία, η τοξική δημαγωγία, η παράλογη παροχολογία και η διάχυτη υποκρισία. Λαϊκισμός είναι η δημιουργία κομματικών στρατών. Που καταστρέφουν και τον φορολογούμενο και τις προοπτικές της χώρας. Όμως, προσέξτε: Λαϊκισμός δεν είναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα μιας κοινωνίας. Είμαστε δημοκρατίες. Και οφείλουμε να ακούμε το δημόσιο αίσθημα. Για παράδειγμα: Το να μπερδεύει κανείς την νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση είναι λαϊκισμός! Το να αγνοεί τι τραβάνε οι ταλαίπωροι λαθρομετανάστες στα χέρια των διακινητών είναι σκέτη απανθρωπιά. Όποιος έχει αμφιβολία για όλα αυτά, μπορεί να επισκεφθεί τη Μόρια, στη Λέσβο. Δεν υπήρχε «Μόρια» μέχρι το 2014, όσο κρατούαμε τα σύνορα κλειστά. Δημιουργήθηκε όταν άνοιξαν τα σύνορα. Με δύο λόγια, οφείλουμε να πολεμάμε τα άκρα και τις ακρότητες. Αλλά και να ακούμε τον κόσμο. Όχι να τον αγνοούμε!  Γιατί τότε τον «σπρώχνουμε» στα άκρα.

Φίλες και φίλοι,

Συμβαίνει καμιά φορά οι λαοί να έλκονται από κάτι που τους είναι άγνωστο. Τώρα, όμως, η παρέα που κυβερνά τον τόπο είναι σε όλους γνωστή:

 • Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπέρ-φορολόγησης της μεσαίας τάξης.
 • Είναι αυτοί που μετέτρεψαν τα Πανεπιστήμιά μας σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και σε επίσημο χώρο στρατολόγησης του «Ρουβίκωνα».
 • Είναι αυτοί που, τελευταία, κάθε βράδυ τους βλέπουμε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, να κλαίνε και να οδύρονται, που έχασε το ΕΑΜ το 1944, τη «μάχη της Αθήνας». Για το πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν εκείνοι είχαν κερδίσει, ούτε κουβέντα, βέβαια.
 • Είναι αυτοί που σαν θεατές, παρακολουθούν το σχέδιο αφελληνισμού του Ράμα, ο οποίος ξεριζώνει στη Χειμάρρα τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών μας. Είναι εκεί κοντά που έχασε τη ζωή του ο Κώστας Κατσίφας, για τη γαλανόλευκη. Θυμίζοντας δύο άλλα ελληνόπουλα, τον Τασο Ισαάκ και το Σολωμό Σολωμού που είχαν χάσει στην Κύπρο τη ζωή τους – πάλι για τη γαλανόλευκη.
 • Μας κυβερνούν αυτοί που θεωρούν την Αμφίπολη της Μακεδονίας μας… «σύμβολο εθνικισμού»!
 • Είναι αυτοί που ποτέ δεν αγάπησαν τον Παύλο Μελά.
 • Είναι αυτοί που ποτέ δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας.
 • Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν «προστάτες των φτωχών». Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την παρέα τους με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα… «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη»!
 • Είναι αυτοί που χωρίς καμία «κόκκινη γραμμή», σκορπούν την Πατρίδα μας και τις αξίες της με το Λαϊκισμό τους, ποντάροντας σε πελατειακά «βολέματα» και παροχές – ψίχουλα. Και νομίζουν ότι ο κόσμος γρήγορα θα ξεχάσει! Εγώ πάντως, να το θυμούνται, δεν ξεχνάω!

Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι «θα τους πάω μέχρι τέλους», το εννοώ! Και ασφαλώς, και ο κόσμος δεν ξεχνάει.

Γιατί δείτε τι λένε οι σφυγμομετρήσεις

 • Πάνω από 70% των ερωτώμενων είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών!
 • Πάνω από 65% τη θεωρούν “ξεπούλημα” της Μακεδονίας μας.
 • Πάνω από 50% πιστεύουν ότι αντάλλαξε η κυβέρνηση Τσίπρα το Μακεδονικό με τις συντάξεις.
 • Πάνω από 75% δεν αντέχουν άλλο την ανομία στους δρόμους.
 • Πάνω από 75% διαφωνούν με το άσυλο παρανομίας στα πανεπιστήμια, διαφωνούν με τα “άβατα”, διαφωνούν με τον ουσιαστικό παροπλισμό της αστυνομίας από την Κυβέρνηση Τσίπρα.
 • Πάνω από 70% διαφωνούν με το άνοιγμα των συνόρων στους λαθρομετανάστες.
 • Πάνω από 70% διαφωνούν με το άνοιγμα φυλακών που άφησε ελεύθερους χιλιάδες κακοποιούς – από τους οποίους πολλοί καταδικασμένοι για βαριά κακουργήματα. Που τώρα εγκληματούν ξανά!
 • Πάνω από 75% του Ελληνικού λαού λέει ότι δεν αντέχει να πληρώνει άλλο φόρους.
 • Πάνω από 60% διαφωνούν πλέον με την υπέρ-φορολόγηση των πάντων για να μοιράζουν προεκλογικά επιδόματα.
 • Πάνω από 60% θέλουν αποκρατικοποιήσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ ματαίωσε.
 • Πάνω από 60% θέλουν μικρότερο και καλύτερο κράτος. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει το χειρότερο κομματικό κράτος.
 • Πάνω από 50% πηγαίνουν τακτικά στην Εκκλησία.
 • Πάνω από 80% σέβονται τις παραδόσεις της χώρας.
 • Η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού διαφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Είναι εξοργισμένη μαζί της, δεν ελπίζει τίποτε από αυτήν.

Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, φίλες και φίλοι, θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση… χθες! Δεν το συζητάει, δεν «ταλαντεύεται». Θέλει να φύγει. Κι όλοι αυτοί ξέρουν πώς ο μόνος τρόπος να φύγει ο Τσίπρας είναι με την μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ. Φυσικά θα ψηφίσουν κι άλλα κόμματα. Έτσι είναι η δημοκρατία. Κι έτσι πρέπει να είναι. Αλλά η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει ο Τσίπρας, κι ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μετά, από τη θέση της Αντιπολίτευσης, η εγγύηση πως η επόμενη κυβέρνηση – η κυβέρνηση, δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη – θα διορθώσει γρήγορα τις ζημιές που αφήνει πίσω της αυτή η τετραετία, η μόνη εγγύηση για όλα αυτά: είναι η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εκλογές!

Κι αυτό θέλω να σας πω σήμερα: Όχι απλώς ότι θα νικήσουμε αλλά ότι μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά! Κι αυτό δεν εξαρτάται πια από τα εκλογομαγειρεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαρτάται μόνον από μας! Γιατί μέσα στην Ελληνική κοινωνία έχει γίνει μια τεράστια μεταστροφή τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ένα τεράστιο, πλειοψηφικό κομμάτι του Ελληνικού λαού είδε και συνέκρινε και λέει δύο λέξεις πια: Ως εδώ! Κι άλλες δύο: Ποτέ ξανά! Άνθρωποι που ψήφισαν παλαιότερα τα πάντα: δεξιά κόμματα, κεντρώα κόμματα και αριστερά ακόμα, είδαν και έφριξαν και θόλωσαν. Και κυρίως, κατάλαβαν.

Γιατί ακούστε: Μια ζωή, η φαντασίωση της Αριστεράς, ήταν να φτιάξει «λαϊκό κίνημα». Και για πρώτη φορά το «πέτυχε»! Βγήκε πράγματι ο κόσμος στους δρόμους. Αλλά βγήκε εναντίον τους! Για πρώτη φορά κατέβηκε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους, για το Μακεδονικό: Στη Θεσσαλονίκη αρχικά. Στην Αθήνα μετά. Σε δεκάδες πόλεις της χώρας στη συνέχεια. Και κατέβηκαν αυθόρμητα. Κι από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τη γνωστή του μέθοδο: Είναι «Εθνικιστές» και «φασίστες»! Αλλά ποιοι κατηγορούν τον λαό που ξεσηκώνεται; Όσοι συνεργάστηκαν ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξουν την κυβέρνησή μας! Όσοι συγκυβερνούν τέσσερα χρόνια με τον Καμμένο! Γι’ αυτό ο κόσμος έχει αποφασίσει: “Ως εδώ”. Και “ποτέ ξανά”.

Είδε ακόμα η κοινωνία μας μαθητές να κατεβαίνουν και να διαδηλώνουν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μαζικά, αυθόρμητα, ενωτικά, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Δεν έσπαγαν. Δεν έκαιγαν. Δεν κατέστρεφαν. Δεν απειλούσαν. Απλώς ζητούσαν να ακουστεί η αλήθεια τους. Η αλήθεια μας. Και τους καθύβρισαν ξανά από την κυβέρνηση. Όμως, λίγες μέρες αργότερα βγήκαν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι, να σπάσουν, να καταστρέψουν, να κάψουν ό,τι βρουν μπροστά τους – και κυρίως να κάψουν ελληνικές σημαίες. Με μίσος για την Ελλάδα, με μίσος για την κοινωνία, με μίσος για ό,τι είμαστε, ό,τι πιστεύουμε, ό,τι μας κρατάει όρθιους. Και η κυβέρνηση τους… χάιδεψε, τους καλόπιασε, τους φέρθηκε με «τρυφερότητα» και «κατανόηση».  

 • Από τη μία πλευρά τα παιδιά να εκδηλώνουν την αγάπη για την πατρίδα μας. Και η κυβέρνηση να τους απειλεί και να τους απαξιώνει.
 • Κι από την άλλη οι κουκουλοφόροι να δείχνουν το μίσος τους για τα πάντα. Και η κυβέρνηση Τσίπρα να τους κανακεύει. Αλλά είναι, βλέπετε, “τα δικά της παιδιά”. Το παρακράτος της.

Γι’ αυτό ο κόσμος έχει αποφασίσει: Ως εδώ. Και ποτέ ξανά!

 • Είδαν ακόμα οι Έλληνες τη χώρα τους που ήταν υπερχρεωμένη, αλλά που το χρέος της τα τελευταία χρόνια, από το 2012 ως το 2014 είχε υποχωρήσει σημαντικά.
 • Κι ύστερα ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και το χρέος εκτινάχθηκε ξανά! Κυβέρνησαν μια υπερχρεωμένη χώρα και διόγκωσαν ξανά το χρέος της! Αλλά όσο περισσότερο αυξάνεται το χρέος, τόσο μειώνεται η ανεξαρτησία μας. Πηγαίναμε να «λυθούμε» – και μας έδεσαν ξανά, χειροπόδαρα.
 • Είδαν μιαν Ελλάδα που το 2014, όλοι προεξοφλούσαν ότι μπορούσε άνετα να βγει στις αγορές. Είχαμε ήδη βγει δύο φορές! Και μας είχαν δώσει τότε και πιστοληπτική γραμμή για να βγαίναμε άφοβα στο εξής. Τέσσερα χρόνια αργότερα, χωρίς πιστοληπτική γραμμή, η Ελλάδα απλώς δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Δηλαδή εξακολουθεί να εξαρτάται από τους δανειστές. Μόνο που αυτή τη φορά έχει “μνημόνιο” χωρίς δανεικά.
 • Είδαν μια χώρα που το 2014 προσέλκυε ήδη επενδύσεις! Απόδειξη: το χρηματιστήριο τότε είχε αγγίξει τις 1350 μονάδες! Και τέσσερα χρόνια αργότερα, ζούμε σε μια χώρα, όπου οι επενδυτές φεύγουν και το χρηματιστήριο βολοδέρνει κάτω από τα μισά!

Όλα αυτά τα είδε ο Ελληνικός λαός. Κυρίως τα είδε η μεσαία τάξη – που τα πλήρωσε. Τα είδε και η νεολαία – που ευτυχώς αφυπνίζεται και καταλαβαίνει πια πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Και γι’ αυτό όλοι λένε: Ως εδώ! Και ποτέ ξανά!

Και σε αυτές τις διαπιστώσεις συμπίπτουν σήμερα άνθρωποι οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ψηφίσει τα πάντα. Τους παλιούς, λοιπόν, διαχωρισμούς – Αριστερά-Κέντρο-Δεξιά – σήμερα ο κόσμος τους έχει ξεπεράσει. Η εμπειρία του «πρώτη φορά Αριστερά», ένωσε – να ξέρετε – παρά πολύ κόσμο που απαξιώνει τελείως τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς υπάρχουν και σήμερα ιδεολογικές διαφορές. Ασφαλώς δεν είμαστε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία. Είμαστε υπερήφανοι για τις ιδέες μας! Πολύ περισσότερο που τώρα οι ιδέες μας κερδίζουν παντού στον κόσμο! Και στην Ελλάδα δικαιώθηκαν και αγγίζουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Φίλοι και φίλες

Πριν λίγους μήνες, είχαμε προειδοποιήσει ότι αναγνώριση δήθεν Μακεδονικής εθνότητας, γλώσσας και ταυτότητας στα Σκόπια εκ μέρους της Ελλάδας, όχι απλώς θα αποθρασύνει τον αλυτρωτισμό τους, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα και μέσα στην Ελλάδα. Το είχαμε πει, το είχαμε ξαναπεί, αλλά ο Τσίπρας δεν άκουγε. Τώρα του το λέει και ο ίδιος ο Ζάεφ. Του το λέει ακόμα και ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. Ακούστε τον: «Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει» τονίζει ο βούλγαρος αξιωματούχος και προσθέτει: «Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας»! Ακόμα και οι Βούλγαροι έχουν καταλάβει πόσο επιζήμια και αποσταθεροποιητική για όλα τα Βαλκάνια είναι η αναγνώριση ψευτομακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας για τα Σκόπια.

Αλλά ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει. Τα σπάει με τους Έλληνες, αλλά τα σπάει και με τη Βουλγαρία ακόμα, χώρα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Ξέρετε ότι χρόνια τώρα, ήμουν και είμαι αντίθετος με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Γι’ αυτό ακριβώς: Γιατί πιστεύω ότι  – εκτός από όλα τα άλλα – το όνομα θα συμπαρασύρει αναγνώριση και «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα! Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλοι οι Έλληνες πρωθυπουργοί μέχρι τον Τσίπρα, είχαμε αρνηθεί να αναγνωρίσουμε εθνότητα και γλώσσα «Μακεδόνων». Και ήρθε αυτός και τα έδωσε όλα.

Είναι επικίνδυνος ο Τσίπρας για πολλά. Κυρίως για ένα: το σημαντικότερο – το πιο δηλητηριώδες για τη χώρα: Γιατί δεν έχει “κόκκινες γραμμές”! Ό,τι του ζητάνε το κάνει. Ό,τι του ζητάνε τους το δίνει! Η υποχωρητικότητα που δείχνει προς όλες τις κατευθύνσεις – σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες – δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή! Δεν πιστεύει στα σύνορα και στην ανάγκη φύλαξής τους. Δεν πιστεύει στο Έθνος! Θεωρεί “εθνικιστές” όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας! Και διχάζει τους Έλληνες.

 • Προκαλούν την Ελλάδα οι Σκοπιανοί, με απίστευτες δηλώσεις πριν ακόμα επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά.
 • Προκαλούν και οι Αλβανοί. Καθημερινά πια.
 • Προκαλούν ασφαλώς και οι Τούρκοι.

Η Ελλάδα, η ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, έγινε το κλωτσοσκούφι της περιοχής! Ο Τσίπρας κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Και δεν κάνει το μόνο που θα ενίσχυε τη χώρα: Μεταρρυθμίσεις! “Κλειδώνει” την Ελλάδα στη στασιμότητα. Βυθίζει την Οικονομία στο τέλμα. Ο ίδιος σαπίζει στην εξουσία – και μαζί του σαπίζει η χώρα ολόκληρη.     

Και ακούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό – αν είναι δυνατόν – να υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Που καταντήσαμε… Δεν ξέρει. ο καημένος, πως σημασία δεν έχει αν φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις. Το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις!

Φίλες και φίλοι,

Είχα κάποτε πει ότι δεν πρέπει να συμβεί το «ατύχημα». Όμως το «ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ» συνέβη. Και δυστυχώς ο τόπος κάθε μέρα καταρρέει. Γιατί οι υποσχέσεις που του έδωσε, όλες χρεοκόπησαν. Δεν ήταν υποσχέσεις έντιμες. Ήταν προσχεδιασμένες δήθεν «αυταπάτες». Ήταν οργανωμένα ψεύδη για να ξεγελάσουν το λαό μας. Γι’ αυτό και φτάσαμε στο κατάντημα, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τότε συνοδοιπόρος του κ. Τσίπρα, να δηλώνει σήμερα ότι ο τέως «εκλεκτός» της: «δρα με όρους μαφίας με μια κυβέρνηση που μοιράζει ψίχουλα στον κόσμο, όπως μοίραζαν τα δολάρια οι γκάγκστερ». Ήρθε λοιπόν, πια η ώρα να πληρώσουν το λογαριασμό. Αλλά και αυτοί που πραγματικά αγαπούν τον τόπο πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των εκλογών που έρχονται. Πάνω από τα «θέλω» του καθενός μας, να υπερισχύσει η Τιμή της Δημοκρατίας.   

Τώρα, λοιπόν, σας προειδοποιώ και για έναν κίνδυνο ακόμα: Την ακυβερνησία!            Ο Τσίπρας έχει υπονομεύσει το μέλλον της χώρας. Μας έβγαλε από τα μνημόνια – υποτίθεται – αλλά χωρίς να μπορεί να βγει στις αγορές. Μοιράζει μικρό-επιδόματα, αλλά δεν πληρώνει τα φέσια του κράτους στους ιδιώτες! Δεν πληρώνει συντάξεις. Έχει διώξει ξένες επενδύσεις, οι Τράπεζες και πολλές ΔΕΚΟ βρίσκονται στον αέρα, και ο ίδιος με την απλή αναλογική που ψήφισε, σπρώχνει εν γνώσει του τη χώρα στην ακυβερνησία. Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση – συναίνεση με όσους συμφωνούν, αναμφίβολα – αλλά και άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και Προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Αλλιώς, δεν θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τη “βόμβα”, το στημένο ναρκοπέδιο, που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω του.

Ακούστε: Δεν αρκεί να νικήσουμε στις εκλογές. Πρέπει η νίκη μας να είναι συντριπτική.

Κι αυτό εξαρτάται μόνον από μας πια. Χρειαζόμαστε αληθινή παν-στρατιά! Δεν περισσεύει κανένας. Ο καθένας από μας έχει, ασφαλώς, δικαίωμα στην άποψή του. Ακόμα και στη διαφωνία με εκείνη ή την άλλη επιλογή. Αλλά τώρα χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση. Συναγερμός για όσους πονάνε, αγαπάνε και αγωνιούν για μια καλύτερη Ελλάδα. Άλλωστε, ο κόσμος είναι σήμερα μπροστά! Ακούστε την κοινωνία. Ακούστε τους. Κυρίως ακούστε τη νεολαία μας! Αυτά τα δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά, που βγαίνουν στους δρόμους κρατώντας την Ελληνική σημαία και ψέλνοντας τον Εθνικό μας ύμνο. Τα παιδιά μας είναι καλύτερα από μας! Βγαίνουν μέσα από τα σκοτάδια και διώχνουν το φόβο. Βγαίνουν μέσα από το τέλμα και φέρνουν την Ελπίδα. Δεν είμαι εγώ που σας μιλάω για Ελπίδα. Δεν είναι οι πολιτικοί που σας μιλάνε για Ελπίδα πια. Σας το φωνάζουν τα παιδιά μας! Ακούστε τα.

Ετοιμαστείτε για πανστρατιά! Αυτή είναι η παράταξη της Ελπίδας! Για όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επόμενος Πρωθυπουργός. Για όλους τους Έλληνες. Κι εσείς είστε οι επόμενοι νικητές! Είστε φιλελεύθεροι! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Είστε πατριώτες! Να είστε υπερήφανοι γι’ αυτό! Τα σύνδρομα ενοχής τελειώσαν! Καταλάβετέ το! Συνειδητοποιήστε το! Πείτε το παντού: Δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα! Κοιτάξτε κατάματα την Ιστορία μας. Είναι με το μέρος μας!

Η συνείδηση της παράταξης είναι όρθια! Η συνείδηση του Ελληνικού λαού, αφυπνίστηκε. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τελειώσανε! Πάμε για την μεγάλη νίκη! Πάμε για την Ανάσταση της Ελλάδας! Πάμε να δώσουμε και πάλι φώς στο πρόσωπο της Ελλάδας. Είναι δίπλα μας, οι παρακαταθήκες των παλιών, οι προσδοκίες των σημερινών και τα όνειρα των νέων! Γιατί, και ο Μίκης το έχει κάνει τραγούδι: «Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα»!

Καλόν αγώνα!

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη,...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα,...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών...

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το ρίσκο δεύτερων εκλογών μετά τις Πανελλήνιες

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Με τη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, όσο μπορούσε, το πολιτικό σκηνικό, σε επίπεδο... χρονοδιαγράμματος, με την...

Μανώλης Κοττάκης: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Δεν θυμάμαι πού το διάβασα, αλλά ισχύει απολύτως: Οι μεγάλες αλλαγές κυοφορούνται μέσα στη σιωπή. Πριν γίνουν δρόμος, πανό, τάση στο...

Αντώνης Καρακούσης: Δεν ταιριάζουν δογματικού ή συναισθηματικού τύπου προσεγγίσεις στην οικονομία

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: Το Βήμα   Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών σχολών διδάσκονται ότι στην Οικονομία, όπως και σε όλες τις κοινωνικές επιστήμες, δεν υφίστανται αξιώματα ,ούτε δόγματα....