Ρένα Δούρου: Υλοποιούμε το αυτονόητο, σε μια χώρα όπου… τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα


 
Στην Αίγινα βρίσκεται από χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου για να επιβλέψει την πρόοδο σειράς έργων υποδομής – λιμενικά, οδοποιίας, ύδρευσης – αλλά και έργων πολιτισμού και αθλητισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατοίκους του νησιού και τους χιλιάδες επισκέπτες του.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης 27/11, η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρη Δρόση, μετέβη με τον Δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη στον χώρο που κατασκευάζεται ο υποθαλάσσιος αγωγός σύνδεσης της Αίγινας, έργο προϋπολογισμού 30.135.000 ευρώ.
Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού: ένα έργο πνοής που ικανοποιεί με τον αρτιότερο, τεχνικά τρόπο, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας
Πρόκειται για έργο πνοής που ικανοποιεί με τον αρτιότερο, τεχνικά τρόπο, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ένα έργο που, όπως υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, βάζει τέλος σε απαράδεκτες και αναχρονιστικές καταστάσεις, τύπου «νερουλάδων» στον 21ο αιώνα. Η ίδια έκανε λόγο για «ένα σπουδαίο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα». «Σε λίγους μήνες από σήμερα θα μπορούμε να πούμε χωρίς ίχνος υπερβολής ότι πράξαμε το αυτονόητο, σε μία χώρα που τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα. Η Περιφέρεια Αττικής ικανοποιεί το δικαίωμα στο νερό», σημείωσε η Περιφερειάρχης.
Η Περιφέρεια Αττικής πέτυχε να γίνει το έργο με το σύστημα Μελέτη – Κατασκευή, διασφαλίζοντας τον ανταγωνισμό. Σήμερα κατασκευάζεται ο αγωγός στην ξηρά, ενώ προχωρά η γραφειοκρατική διαδικασία για την τελική αδειοδότηση. Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται ένα κρίσιμης σημασίας έργο για την ύδρευση του νησιού. Η κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης για την τροφοδότηση των δεξαμενών ύδρευσης του νησιού, έργο ΕΣΠΑ που ξεκίνησε την περίοδο 2007 – 2013, και ολοκληρώνεται την περίοδο 2014 – 2020.
Βίντεο με δηλώσεις της Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και του Δημάρχου Αίγινας, εδώ: https://youtu.be/RU021Izk4sY
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη στον χώρο που δημιουργείται το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου “Χρήστου Καπράλου”, προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων ευρώ. Την Περιφερειάρχη υποδέχτηκε η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η Επιμελήτρια του Μουσείου Καπράλου, Αρετή Πηγιαδίτη.
Υποδεχόμενη την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου στο Μουσείο Καπράλου, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα δήλωσε: «Σε λίγο, πριν τελειώσει ο χρόνος, δημοπρατείται επιτέλους η νέα πτέρυγα του Μουσείου Καπράλου χάρη στη Ρένα Δούρου και την Περιφέρεια Αττικής, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρότασή μας και δέχθηκε να χρηματοδοτήσει αυτό το σπουδαίο έργο που θα στεγάσει το καταπληκτικό έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου».
Βίντεο με δήλωση της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα, εδώ: https://youtu.be/iPDtjqpvL54
Αποδεικνύουμε εμπράκτως το μέγιστο ενδιαφέρον που αποδίδουμε στην πολιτιστική επένδυση και την τουριστική προβολή της ιστορικής Αίγινας
Αναφερόμενη στα έργα πολιτισμού που υλοποιούνται στο νησί, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε: «Ο Ναός του Ελλανίου Διός, από τους αρχαιότερους ναούς στην Ευρώπη, ο Ναός της (Αθηνάς) Αφαίας, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας με παγκόσμια προβολή, και η νέα πτέρυγα Μουσείου «Χρήστου Καπράλου» του παραρτήματος της Εθνικής μας Πινακοθήκης, του σημαντικότερου ίσως Έλληνα γλύπτη του 20ού αιώνα, δεν αποτελούν τρία διαφορετικά μεγάλα έργα στα οποία επενδύει η Περιφέρεια Αττικής. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής μας που αποδίδει το μέγιστο ενδιαφέρον στην πολιτιστική επένδυση και την τουριστική προβολή της ιστορικής Αίγινας, στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στην παιδεία μας».
Αργότερα, στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Αίγινας και οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων και Πειραιά συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς. Η Ρένα Δούρου, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας από τους φορείς, έκανε σύντομη ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα ή έχουν ολοκληρωθεί στον Δήμο Αίγινας.
Σήμερα, Τετάρτη 28/11, η Περιφερειάρχης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε με τον Δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη σειρά έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο νησί. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε:
Το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα και του ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.
Τον χώρο του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ): πάγια προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, και λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, στη φροντίδα και την περίθαλψη των άγριων ζώων. Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων ΕΚΠΑΖ, έργο προϋπολογισμού 880.000 ευρώ.
Τη θέση Σκοτεινή: η Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει την προκήρυξη της μελέτης υδροταμιευτήρα, ένα σημαντικό αρδευτικό έργο προϋπολογισμού 365.000 ευρώ.
Το έργο αναβάθμισης περιβάλλοντος χώρου και φωτισμού ανάδειξης των ναών Αφαίας και Ελλανίου Διός, προϋπολογισμού 2.041.060 ευρώ.
Θέσεις όπου υλοποιείται το σημαντικό έργο επισκευής και συντήρησης οδοποιίας, προϋπολογισμού 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά όλο το νησί.
Τέλος η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής επισκέπτεται σειρά έργων στην Αγία Μαρίνα, τη Βλυχάδα και την Πέρδικα.
 

Best Of

Ίρις Ζαφειροπούλου: Όλοι στις κάλπες, για να πάμε την Αττική μπροστά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με την Ελίζα Βόζεμπεργκ στο πλευρό της,...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα αποτελεί επένδυση ασφάλειας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης,...

Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων της Αττικής

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στις γειτονιές της Αθήνας, δίπλα στους πολίτες...

Κωστής Χατζηδάκης: Ο Παύλος Μπακογιάννης ταυτίστηκε με τη μετριοπάθεια και την εθνική συμφιλίωση

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Όλοι στις κάλπες, για να πάμε την Αττική μπροστά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με την Ελίζα Βόζεμπεργκ στο πλευρό της,...

Άρης Ραβανός: Η τσέπη και το πορτοφόλι των πολιτών φτιάχνουν κλίμα

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   «Είναι λαϊκισμός». Αυτή...

Οι Δημοκρατικοί προωθούν την Πρώτη Κυρία του Νιού Τζέρσεϊ, για να… απαλλαγούν από τον Μενέντεζ

Η τοξικότητα που συνοδεύει πλέον τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά...

Το διπλό χτύπημα των Δημοκρατικών Γερουσιαστών που “πλήγωσε” τον Μενέντεζ

Από τους σχεδόν 30 Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος που...

Μανώλης Κοττάκης: Οι κοινότητες δεν είναι έθνη και οι σημαίες τους δεν είναι εθνικά σύμβολα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Η εικόνα ήταν σουρεαλιστική. Αργά το...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ίρις Ζαφειροπούλου: Όλοι στις κάλπες, για να πάμε την Αττική μπροστά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με την Ελίζα Βόζεμπεργκ στο πλευρό της, η Ίρις Ζαφειροπούλου έστειλε μήνυμα νίκης και προοπτικής για τον Νίκο Χαρδαλιά, στη μάχη των...

Άρης Ραβανός: Η τσέπη και το πορτοφόλι των πολιτών φτιάχνουν κλίμα

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   «Είναι λαϊκισμός». Αυτή είναι η μόνιμη επωδός πολλών κυβερνήσεων όταν τους επισημαίνεται το πρόβλημα της ακρίβειας.  Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει...

Οι Δημοκρατικοί προωθούν την Πρώτη Κυρία του Νιού Τζέρσεϊ, για να… απαλλαγούν από τον Μενέντεζ

Η τοξικότητα που συνοδεύει πλέον τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά τις βαριές κατηγορίες από τη Γενική Εισαγγελέα του Νιού Τζέρσεϊ και το FBI για την...