• 6 Απριλίου, 2020

Ρένα Δούρου: Σχέση αλληλεπίδρασης πολιτισμού-Αυτοδιοίκησης


 
«Ένας θεσμός του Δημοσίου όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται κοντύτερα στον πολίτη, έχει την υποχρέωση να υποβοηθά, χωρίς να χειραγωγεί, τις εκφάνσεις του πολιτισμού». «Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει και χρηματοδοτεί αυτή την έκθεση και αυτό δεν είναι μια αποσπασματική απόφαση. Αλλά εντάσσεται σε μια στρατηγική επιλογή που κάναμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Μια επιλογή σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια οφείλει και μπορεί να είναι σταθερός και αξιόπιστος συνομιλητής στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής». Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, για την έκθεση που παρουσιάζει πρωτότυπο υλικό του νέου graphic novel του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) «Ο Συλλέκτης, έξι διηγήματα για έναν κακό λύκο».
Η ίδια επισήμανε ότι πρόκειται για «σπουδαία και ξεχωριστή έκθεση graphic novel ενός σπουδαίου καλλιτέχνη όπως ο Soloup, που τολμά να θίξει ένα δύσκολο θέμα – αυτό της γονικής αποξένωσης».
 
Οικοδομούμε μια νέα σχέση Πολιτισμού – Περιφέρειας
Τέλος, η Περιφερειάρχης, αναφερόμενη στη νέα σχέση Πολιτισμού και Περιφέρειας Αττικής, παρατήρησε ότι «το παράδειγμα αυτής της νέας σχέσης που έχουμε ως Περιφέρεια Αττικής οικοδομήσει για πρώτη φορά με τον πολύμορφο χώρο του πολιτισμού, δεν εκφράζεται μόνο από την έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα». «Απλά είναι η τελευταία, η πιο πρόσφατη απόδειξη του πώς αντιλαμβανόμαστε στην Περιφέρεια τις σχέσεις αλληλεπίδρασης και αλληλοτροφοδοσίας, θα τολμούσα να πω, με τους ανθρώπους του πολιτισμού και το έργο τους» τόνισε, προσθέτοντας ότι «έχουν προηγηθεί η στήριξη της Μπιενάλε, του Athens digital art festival, οι μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως στα τέλη κάθε χρονιάς, το φεστιβάλ στο Αττικό Άλσος, η καθολικά προσβάσιμη τέχνη στο θέατρο και τον κινηματογράφο». «Και όχι μόνο. Στηρίζουμε την Πινακοθήκη, την Ταινιοθήκη, τη Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών με πολλά εκατομμύρια ευρώ – όχι μόνο μέσα από τα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας».
Τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη μετέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη.
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου 2019. Storyboards, προσχέδια, σκίτσα σε μολύβι, ασπρόμαυρες κι έγχρωμες σελίδες κόμικς, εικαστικά και κατασκευές ζωντανεύουν τις έξι διηγήσεις του βιβλίου οδηγώντας τους επισκέπτες σε μια νέα οπτική προσέγγιση.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...