Ρένα Δούρου: Πόλος έλξης για ξένες επενδύσεις


 
Το μεγάλο – οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό – στοίχημα του Film Office της Αττικής για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο Νομισματικό Μουσείο. Η ίδια περιέγραψε το Film Office ως εργαλείο συντονισμού και διευκόλυνσης για την υλοποίηση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αττική, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα «που δεν αφορά στενά την Αττική αλλά ευρύτερα τη χώρα και την εθνική οικονομία». Η Περιφερειάρχης θύμισε ότι η δημιουργία του Film Office ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους «εδώ και πάνω από 4 χρόνια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και σήμερα χάρη στη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ο στόχος μας αρχίζει να υλοποιείται».
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Αττική προνομιακό χώρο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων για οπτικοακουστικές παραγωγές, παρουσίασε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Δημοπούλου. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/BZdwfc
Στην παρουσίαση του Film Office της Αττικής μετείχαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. Α.Ε., Πάνος Κουάνης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βένια Βέργου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.), Πάνος Παπαχατζής και ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς. Την εκδήλωση συντόνισε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Αγγελική Λεβέντη, ενώ παρευρέθηκε ο ηθοποιός, Άνθιμος Ανανιάδης καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Ακολουθούν βασικά σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής:
· Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή, μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να λειτουργήσει ως πόλος έλξης εκείνων των κρίσιμων ξένων επενδύσεων που, αφενός μπορούν να δημιουργήσουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και αφετέρου να στηρίξουν επαγγέλματα και οικονομικούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Συμβάλλοντας έτσι, λόγω του ειδικού βάρους της Περιφέρειας, στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας.
· Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η λειτουργία του Film Office της Αττικής – ενός θεσμού – εργαλείου, απαραίτητου για να κερδηθεί το στοίχημα της αρωγής σε ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές στην Περιφέρειά μας. Να γίνει η Περιφέρεια Αττικής εκείνος ο κρίσιμος παράγοντας που θα λειτουργήσει ως αρωγός και παράγοντας διευκόλυνσης και αντιμετώπισης των όποιων ζητημάτων – από την εξεύρεση χώρων ως τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις -, που θέτει μια ξένη παραγωγή. Πόλος επικοινωνίας, συντονισμού και επίλυσης των όποιων θεμάτων προκύψουν, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο πλαίσιο μιας διεθνούς παραγωγής.
· Πλέον, η Περιφέρεια Αττικής, με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, προχωράμε, προκειμένου να γίνει η Αττική πόλος έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών και επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα. Να λειτουργήσουν, μέσα από αλληλεπιδράσεις, καταλυτικά, αλλάζοντας την εικόνα μίας χώρας ουραγού, σε χώρα που ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κερδίζουν.
· Κινούμαστε λοιπόν στην κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με τον ΕΦΚΑ, βρισκόμαστε στη φάση της εξασφάλισης του χώρου που θα στεγάσει τις ανάγκες του Film Office της Αττικής. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού είναι επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λειτουργίας του στο πλαίσιο υποδοχής μιας σύγχρονης μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής.
· Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους αρμόδιους Υπουργούς, τον κύριο Νίκο Παππά και τον κύριο Λευτέρη Κρέτσο, όπου μία προσπάθεια που ξεκίνησε για εμάς τον Σεπτέμβριο του 2014, την αγκάλιασαν. Μας βοήθησαν με τις νομοθετικές ρυθμίσεις, αφουγκράστηκαν αυτή την πρωτοβουλία. Και βέβαια δεν την περιόρισαν στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά λειτούργησαν επ’ ωφελεία των 13 Περιφερειών της πατρίδας μας.
· Να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Ελένη Δημοπούλου, η οποία, την εντολή για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, που ήρθε μετά και από δικά μου ταξίδια στο εξωτερικό, την έφερε εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Νομισματικού Μουσείου.

Best Of

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...

Βενιζέλος: Ποιός έχει στα χέρια του το πρωτότυπο του μέτρου της φιλοευρωπαϊκής και αντί – συριζικής συνέπειας;

Ευάγγελος Βενιζέλος     Ομιλία στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στις...

Τσαπανίδου: Η Δημοκρατία μας έχει υποστεί ένα επικίνδυνο ρήγμα

«Ζούμε μία αδιανόητη κατάσταση, η Δημοκρατία μας έχει υποστεί...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα....

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Μητσοτάκης: Ισχυρή δεύτερη εντολή στην προκοπή, για αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση...

Τσίπρας: Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Ελλάδα παραμένει όμηρος των ακροδεξιών (όλων των κομμάτων)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Η νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, αυτή η μάστιγα. Στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, στην επέτειο μνήμης του ιστορικής...

Μ. Δεναξά: Οι χώρες που υποστηρίζουν τη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά επεσήμανε μια άβολη αλήθεια, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η έμπειρη...

Ν. Μπογιόπουλος: Είναι… αθώοι. Δεν θα βρεις επάνω τους ούτε τόση δα μικροποσότητα… αξιοπρέπειας

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε με καυστικό τρόπο την επιχειρηματολογία που αρθρώθηκε στη Βουλή για...