Ρένα Δούρου: Προτεραιότητα τα παιδιά στα προνοιακά ιδρύματα


 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο Euronews και τον δημοσιογράφο Γιάννη Καράγιωργα, η οποία έλαβε χώρα στον Φαληρικό Όρμο. «Δεν θέλω να κριθώ από την εμπειρία των 4,5 ετών, θέλω να κριθώ από τα έργα. Ένα από αυτά είναι αυτό που βρισκόμαστε σήμερα εδώ (σ.σ. Φαληρικός Όρμος). Πάνω από 14 χρόνια εγκαταλελειμμένα τα Ολυμπιακά Ακίνητα, πάνω από 45 χρόνια αποκλεισμός των συμπολιτών μας από το παράλιο Αττικό μέτωπο, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενη στους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου σημείωσε ότι οι ίδιοι «έχουν υπάρξει στην αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι εγώ». «Όμως εμετρήθησαν, εζυγίσθηκαν και βγήκαν λιποβαρείς. Γι’ αυτό όσον αφορά τον κ. Σγουρό, το 2014 δεν του έδωσε ο ελληνικός λαός της Αττικής την εντολή και μένει να δούμε αν ο ελληνικός λαός θα δώσει την εντολή σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει υπάρξει 12 χρόνια Δήμαρχος, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, της ένωσης των Δημάρχων όλης της πατρίδας, κάποια στιγμή ήθελε να γίνει υποψήφιος Δήμαρχος, υπήρξε ένας εσωτερικός κομματικός εκβιασμός στη Νέα Δημοκρατία και βρέθηκε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποιο από τα έργα της ξεχωρίζει για το οποίο αισθάνεται υπερήφανη, η Περιφερειάρχης απάντησε: «Υπάρχει υπογραφή. Υπάρχει υπογραφή στον Φαληρικό Όρμο, υπάρχει υπογραφή στην υδροδότηση της πρώτης πρωτεύουσας της πατρίδας μας, της Αίγινας, που από τότε που κατοικήθηκε από την αρχαία ελληνική περίοδο το νερό δεν ήταν αυτονόητο. Υπάρχει η Ηετιώνεια Πύλη, υπάρχουν πολλά έργα. Τα 40 εκατομμύρια στα δημόσια νοσοκομεία». Και συνέχισε: «Όμως θέλω να σας πω ότι για μένα, η αγκαλιά των παιδιών στα προνοιακά ιδρύματα είτε για την νοητική στέρηση είτε για τα κινητικά προβλήματα, όλα αυτά τα 4,5 έτη, επειδή η Περιφέρεια Αττικής αύξησε από τον προϋπολογισμό της το ποσοστό της χρηματοδότησης ανεξάρτητα από αυτό της εθνικής κυβέρνησης, είναι κάτι το οποίο είναι αναντικατάστατο και είναι αυτό που αποτελεί τη δική μου προτεραιότητα. Αυτά τα παιδιά να με παίρνουν αγκαλιά».
Στα έργα που χρήζουν επείγουσας λύσης η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην έγκριση χρηματοδότησης 12 πολεοδομικών μελετών στην Ανατολική Αττική, όπως στον Δήμο Λαυρεωτικής, «προκειμένου να μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτές τις παγίδες θανάτου σαν και αυτή που είδαμε στο Μάτι», στα Προσφυγικά, στην οικονομία και τον πολιτισμό, στον στρατηγικό σχεδιασμό που αφορά περιοχές όπως το Αιγάλεω και την Κηφισιά, τα Αντικύθηρα και το Μενίδι και έχει να κάνει και με την επιχειρηματικότητα.
Ερωτηθείσα για τις δύο μεγάλες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, η Ρένα Δούρου τόνισε: «Υπάρχει ένα συνεχές συναίσθημα, δεν μ’ άφησε, παρά το ότι από τις πρώτες στιγμές έχουν περάσει μήνες, δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ. Είναι μία ανείπωτη θλίψη, δεν περιγράφεται με λόγια. Δευτερευόντως είναι η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη και των συνυποψηφίων μου αυτήν την περίοδο που σήμερα συζητάμε, να εκμεταλλευτούν τους θανάτους και την καταστροφή προκειμένου να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κάλπη».
Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον θεσμό της Δημοκρατίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν γεννήθηκα για να γίνω Περιφερειάρχης, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να τελειώσω ως Περιφερειάρχης. Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά, με τίμησαν οι συμπολίτες μου να γίνω Περιφερειάρχης, άρα το πρόβλημά μου δεν είναι να γαντζωθώ στην καρέκλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι θα είναι επικίνδυνο όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι τυμβωρύχησαν επί των νεκρών, να πάρουν τα ηνία των ζωών μας στα χέρια τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των SMS που εστάλησαν μόλις την προηγούμενη Παρασκευή στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, παριστάνοντας ότι ειρωνευόμουν εγώ τους πυρόπληκτους με στίχους του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου. Αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτό είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα».
Τέλος, σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε Περιφερειάρχης ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί ξανά παρόμοια τραγωδία, η Περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι δουλειά του Περιφερειάρχη. Αυτό είναι δουλειά της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης» και σημείωσε: «επειδή δεν μας αρέσει ως διοίκηση να λέμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι και αρμόδιες, έχουμε συμβάλει στον εθνικό διάλογο για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της πολιτικής προστασίας, με δεδομένο ότι πια έχουμε και την κλιματική αλλαγή. Και αν η πατρίδα μας ήταν αθωράκιστη στα ζητήματα τα απλά, μιας θεομηνίας, μιας οξείας βροχόπτωσης, φανταστείτε πόσο αθωράκιστη είναι τώρα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Όσο οδυνηρό να είναι ότι πενθούμε τόσες ανθρώπινες ζωές, όπως πενθούμε και σε άλλες περιφέρειες, ξέρετε από τη στιγμή που δεν έχουν βρει το χέρι μου μέσα σε έναν κουβά με μέλι, και έχω διαχειριστεί πολλά δισεκατομμύρια, από τη στιγμή που μπαίνουν σε κάθε γειτονιά των 66 Δήμων και δεν βρίσκουν αβελτηρία, αδράνεια αλλά βρίσκουν πάρα πολλά έργα που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, είμαι έτοιμη να κάνω την Ιφιγένεια, αρκεί να φυσήξει ούριος άνεμος και για την πολιτική προστασία και για την ασφάλεια των πολιτών μας. Αλλά νομίζω βολεύει πάρα πολλούς να μιλάνε για το Μάτι και τη Μάνδρα, δύο εθνικές τραγωδίες, και να μη μιλάνε για τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια».

Best Of

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred...

Οι άκαρπες κρούσεις στον Σακελλαρίδη για τη «μετά Τσίπρα εποχή»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα...

Χασαπόπουλος και Βούλγαρη… κουράζονται να μετρούν πρωτιές

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη......

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νέο Φάληρο και το συγκρότημα Αλαφούζου, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας πτώσης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV και πολλά πλούσια δώρα σε περισσότερους από 200 τυχερούς μοίρασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του UEFA   «Το γήπεδο είχε 35 χιλιάδες κόσμο, η φασαρία ήταν απίστευτη, κι όμως εγώ...