Ρένα Δούρου: Περάσαμε από τις μακέτες στην υλοποίηση έργων υποδομών


 
Η στρατηγική επιλογή να υλοποιηθεί η “Αττική Ριβιέρα”, στο πλαίσιο της θεαματικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τις προωθητικές δράσεις για την τουριστική ανάδειξη και ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν τα θέματα αιχμής που ανέπτυξε η Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Χάρη Ντιγριντάκη. «Σε συνδυασμό με τα έργα στο Μικρολίμανο και στο ΣΕΦ, μπορούμε να μιλάμε για μια Αττική Ριβιέρα, την οποία δεν είχαμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.
Αναφορικά με τη συνειδητή μάχη κόντρα στη γραφειοκρατία και τις διαχρονικές στρεβλώσεις, ώστε να περάσει η “Αττική Ριβιέρα”, από το στάδιο της μακέτας στην υλοποίηση, η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επενδύσεις ακούγαμε, και επενδύσεις δεν βλέπαμε. Πέφταμε πάνω στον τοίχο της γραφειοκρατίας. Παρόλο που πρόκειται για δημόσιο έργο, πηγαίνουμε γρήγορα, χάρη σε προσωπική επιστασία και μεγάλη βοήθεια από υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι ένα έργο σύνθετο, με αποχετευτικό και αντιπλημμυρικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, που εκτείνεται μέχρι την Αθήνα και τον Ελαιώνα. Αρχές Απριλίου παραδίδουμε το κομμάτι της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος.
Ακολουθεί η δεύτερη φάση, με την ταπείνωση του οδικού δικτύου».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη τουριστικής προβολής της Αττικής, στη βάση συγκροτημένου σχεδίου, όπως γίνεται σήμερα, και όχι αποσπασματικά, φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, «για να συμβάλλουμε ουσιαστικά, καθώς η Περιφέρεια δεν έχει άλλες αρμοδιότητες, στην επικοινωνιακή προβολή». «Ζητήσαμε σχέδια τουριστικής ανάπτυξης από Δήμους και φορείς, ώστε να εντάξουμε σε ένα μεγαλύτερο, και με επιστημονικές και τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, σχεδιασμό μας», συνέχισε η ίδια. «Η συνεργασία αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε τα περιθώρια αύξησης των επισκεπτών της Αττικής σε εξειδικευμένα πεδία. Να αναπτύξουμε διεθνείς δράσεις και να οργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε επιστημονικά συνέδρια.
Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε επίσης και στη σύσταση του Film Office της Αττικής, χαρακτηρίζοντάς την «κεντρικής σημασίας». «Διαμορφώθηκε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, και με τις παρεμβάσεις του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρέτσου γίναμε ανταγωνιστικοί και σε επίπεδο οικονομικών κινήτρων, ώστε να προσελκύσουμε ταινίες», τόνισε συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης.
Η ίδια στη συνέντευξή της αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένες δράσεις και προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, εστιάζοντας στην άθροιση δυνάμεων και τις συνέργειες με Επιμελητήρια (όπως το ΕΒΕΑ και τον Πρόεδρό του Κωνσταντίνο Μίχαλο) και φορείς επιχειρηματικότητας.
«Καταφέραμε αυτά τα χρόνια να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής περισσότερο ορατή. Να μην φτάνουμε όμως και στο άλλο άκρο, ότι “για όλα φταίει η Περιφέρεια”»
Η Περιφερειάρχης μίλησε και για τη στήριξη της Περιφέρειας στη νεανική επιχειρηματικότητα. «Στηρίξαμε νέα παιδιά που είχαν καινοτόμες ιδέες. Ταξιδέψαμε μαζί τους στα διεθνή φόρα. Έμειναν στη χώρα μας, και έφεραν επενδύσεις και τεχνογνωσία».
Μιλώντας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η Ρένα Δούρου ανέφερε ότι σήμερα ‘τρέχουν’ «μια σειρά από προγράμματα, για τις πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές περιοχές, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για επιχειρηματικές δράσεις, για συνεργατικούς συνεταιρισμούς».
«Για να έρθουν επενδύσεις, πρέπει να διαμορφώσουμε ουσιαστικές υποδομές. Ενθαρρύναμε τη διαβούλευση με φορείς, για κοινές δράσεις. Καταφέραμε αυτά τα χρόνια να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής περισσότερο ορατή. Να μην φτάνουμε όμως και στο άλλο άκρο, ότι “για όλα φταίει η Περιφέρεια”».

Best Of

Κικίλιας: Η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια

“Αναμένονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε...

Όταν ένας “δελφίνος” ζυγίζεται, μετράται και προκύπτει ελλιπής

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Όταν σου αποδίδουν την ιδιότητα...

Φ. Κρανιδιώτης: Τα σχέδια των εχθρών μας δεν κάνουν διακοπές

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Τα σχέδια των εχθρών μας...

Ο Μεϊμαράκης διαγράφει τη διαδρομή του, όσο παραμένει άφωνος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr   Στα κόμματα, ο ηττημένος των...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα όνομα για να προσφέρει βάλσαμο στις καρδιές των ανθρώπων

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Η πίστη είναι μια υπόθεση αμιγώς προσωπική...

Κικίλιας: Η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια

“Αναμένονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε...

Τα άκρα και οι ακρότητες… δεν κάνουν διακοπές. Η Ελλάδα παραδομένη στο μίσος

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η υπόθεση των υποκλοπών, το νεκρό παιδί...

Θ. Μαυρίδης: Να ορίσουμε τι αφορά η εθνική ασφάλεια και τι δεν αφορά

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης Πηγή: liberal.gr   Όταν το 1999 είχα δει...

Όταν ένας “δελφίνος” ζυγίζεται, μετράται και προκύπτει ελλιπής

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Όταν σου αποδίδουν την ιδιότητα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα όνομα για να προσφέρει βάλσαμο στις καρδιές των ανθρώπων

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Η πίστη είναι μια υπόθεση αμιγώς προσωπική για τον καθένα. Ενίοτε μάλιστα, εκδηλώνεται με "ενοχική" συμπεριφορά, λόγω της ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στην...

Κικίλιας: Η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια

“Αναμένονται πάνω από 1.000.000 επισκέπτες από το εξωτερικό κάθε εβδομάδα” δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας...

Τα άκρα και οι ακρότητες… δεν κάνουν διακοπές. Η Ελλάδα παραδομένη στο μίσος

Του Νίκου Φυλάγγελου   Η υπόθεση των υποκλοπών, το νεκρό παιδί στον Έβρο... Μια ματιά να έριχνε κανείς στα social media, αυτές τις "γιορτινές" ημέρες, θα...