Ρένα Δούρου: Περάσαμε από τις μακέτες στην υλοποίηση έργων υποδομών


 
Η στρατηγική επιλογή να υλοποιηθεί η “Αττική Ριβιέρα”, στο πλαίσιο της θεαματικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό με τις προωθητικές δράσεις για την τουριστική ανάδειξη και ενίσχυση της Περιφέρειας Αττικής, ήταν τα θέματα αιχμής που ανέπτυξε η Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Χάρη Ντιγριντάκη. «Σε συνδυασμό με τα έργα στο Μικρολίμανο και στο ΣΕΦ, μπορούμε να μιλάμε για μια Αττική Ριβιέρα, την οποία δεν είχαμε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.
Αναφορικά με τη συνειδητή μάχη κόντρα στη γραφειοκρατία και τις διαχρονικές στρεβλώσεις, ώστε να περάσει η “Αττική Ριβιέρα”, από το στάδιο της μακέτας στην υλοποίηση, η ίδια σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Επενδύσεις ακούγαμε, και επενδύσεις δεν βλέπαμε. Πέφταμε πάνω στον τοίχο της γραφειοκρατίας. Παρόλο που πρόκειται για δημόσιο έργο, πηγαίνουμε γρήγορα, χάρη σε προσωπική επιστασία και μεγάλη βοήθεια από υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι ένα έργο σύνθετο, με αποχετευτικό και αντιπλημμυρικό αποτύπωμα, μεταξύ άλλων, που εκτείνεται μέχρι την Αθήνα και τον Ελαιώνα. Αρχές Απριλίου παραδίδουμε το κομμάτι της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος.
Ακολουθεί η δεύτερη φάση, με την ταπείνωση του οδικού δικτύου».
Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη τουριστικής προβολής της Αττικής, στη βάση συγκροτημένου σχεδίου, όπως γίνεται σήμερα, και όχι αποσπασματικά, φέρνοντας το πρόσφατο παράδειγμα της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, «για να συμβάλλουμε ουσιαστικά, καθώς η Περιφέρεια δεν έχει άλλες αρμοδιότητες, στην επικοινωνιακή προβολή». «Ζητήσαμε σχέδια τουριστικής ανάπτυξης από Δήμους και φορείς, ώστε να εντάξουμε σε ένα μεγαλύτερο, και με επιστημονικές και τεκμηριωμένες προσεγγίσεις, σχεδιασμό μας», συνέχισε η ίδια. «Η συνεργασία αυτή, μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε τα περιθώρια αύξησης των επισκεπτών της Αττικής σε εξειδικευμένα πεδία. Να αναπτύξουμε διεθνείς δράσεις και να οργανώσουμε και να φιλοξενήσουμε επιστημονικά συνέδρια.
Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε επίσης και στη σύσταση του Film Office της Αττικής, χαρακτηρίζοντάς την «κεντρικής σημασίας». «Διαμορφώθηκε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, και με τις παρεμβάσεις του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρέτσου γίναμε ανταγωνιστικοί και σε επίπεδο οικονομικών κινήτρων, ώστε να προσελκύσουμε ταινίες», τόνισε συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης.
Η ίδια στη συνέντευξή της αναφέρθηκε αναλυτικά σε συγκεκριμένες δράσεις και προωθητικές ενέργειες για την ανάδειξη νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, εστιάζοντας στην άθροιση δυνάμεων και τις συνέργειες με Επιμελητήρια (όπως το ΕΒΕΑ και τον Πρόεδρό του Κωνσταντίνο Μίχαλο) και φορείς επιχειρηματικότητας.
«Καταφέραμε αυτά τα χρόνια να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής περισσότερο ορατή. Να μην φτάνουμε όμως και στο άλλο άκρο, ότι “για όλα φταίει η Περιφέρεια”»
Η Περιφερειάρχης μίλησε και για τη στήριξη της Περιφέρειας στη νεανική επιχειρηματικότητα. «Στηρίξαμε νέα παιδιά που είχαν καινοτόμες ιδέες. Ταξιδέψαμε μαζί τους στα διεθνή φόρα. Έμειναν στη χώρα μας, και έφεραν επενδύσεις και τεχνογνωσία».
Μιλώντας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η Ρένα Δούρου ανέφερε ότι σήμερα ‘τρέχουν’ «μια σειρά από προγράμματα, για τις πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές περιοχές, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για επιχειρηματικές δράσεις, για συνεργατικούς συνεταιρισμούς».
«Για να έρθουν επενδύσεις, πρέπει να διαμορφώσουμε ουσιαστικές υποδομές. Ενθαρρύναμε τη διαβούλευση με φορείς, για κοινές δράσεις. Καταφέραμε αυτά τα χρόνια να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής περισσότερο ορατή. Να μην φτάνουμε όμως και στο άλλο άκρο, ότι “για όλα φταίει η Περιφέρεια”».

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του...

Οι (κυνικοί) εκμεταλλευτές μιας… ζαλισμένης Δύσης

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Υποτίθεται ότι η Δύση επικράτησε στη διαδρομή...

Όταν δεν καταλαβαίνεις. Επειδή δεν θέλεις, ή επειδή… δεν μπορείς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Αμετανόητος και επομένως αδιόρθωτος. Στη συνέντευξη που...

Ο… παθητικός θεατής των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στον πλανήτη

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Ακόμη και ο Ρίτσαρντ Νίξον, την εποχή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, που όλοι… ξορκίζουν

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Δυο συνεντεύξεις μέσα σε ελάχιστες ώρες, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, ήρθαν να βάλουν μεγαλύτερη φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, την...

Οι (κυνικοί) εκμεταλλευτές μιας… ζαλισμένης Δύσης

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Υποτίθεται ότι η Δύση επικράτησε στη διαδρομή της ανθρωπότητας, ως η φυσική κληρονόμος των ιδεών του Διαφωτισμού. Του μωσαϊκού ελευθερίας, που επέτρεπε...

Όταν δεν καταλαβαίνεις. Επειδή δεν θέλεις, ή επειδή… δεν μπορείς

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Αμετανόητος και επομένως αδιόρθωτος. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση, ο Εμμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε αποφασισμένος να επιμείνει στην προώθηση και υλοποίηση...