• 26 Φεβρουαρίου, 2020

Ρένα Δούρου: Ο Ελπιδοφόρος και το ζωογόνο φως της κοινωνικής προσφοράς και της εθνικής ενότητας

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Στις μεγάλες προσδοκίες που συνοδεύουν την ανάληψη των ηνίων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Η Περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Για όσους δεν είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, σε κάποια στροφή της διαδρομής της ζωής τους, αρκεί το όνομά του, για να γεμίσεις προσδοκίες.

Ο Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής όμως, είναι “Ελπιδοφόρος” για την Ορθοδοξία και τη μεγάλη κοινότητα των Ελλήνων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυρίως λόγω των ταυτοτικών πλεονεκτημάτων χαρακτήρα και ικανοτήτων, που του επέτρεψαν να πετύχει, αλλά και να γίνει αγαπητός από το ποίμνιο, σε κάθε άλλη σημαντική αποστολή την οποία ανέλαβε μέχρισήμερα.

Άνοιξε την αγκαλιά της Μεγάλης Εκκλησίας ειδικά για εκείνους που αναζητούσαν ένα στήριγμα ψυχής, στις δυσκολίες της ζωής τους, και έφερε τα διδάγματα του κλήρου πιο κοντά στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών.

Η θερμή υποδοχή της έναρξης της ποιμαντορίας του από την Ομογένεια, μας γεμίζει όλους με τη βεβαιότητα της ελπίδας ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα διατηρήσει ζωογόνο το φως της κοινωνικής προσφοράς και της εθνικής ενότητας, ειδικά σε εποχές σύνθετες και αποπροσανατολιστικές, όπως αυτή στην οποία ζούμε σήμερα.”.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...