• 19 Φεβρουαρίου, 2020

Ρένα Δούρου: Να κλείσουμε το δρόμο στον εκφασισμό της κοινωνίας


 
Στην παράδοση 45 ηλεκτρονικών υπολογιστών σε σχολικές μονάδες της Νέας Ιωνίας, της Πεύκης και της Κηφισιάς, προχώρησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη.

«Η Παιδεία, η Γνώση αποτελούν το καλύτερο εργαλείο για να κλείσουμε τον δρόμο στον εκφασισμό της κοινωνίας μας»

Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη του δημόσιου σχολείου, «χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε άλλους φορείς της Πολιτείας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα». «Γιατί έχουμε τηβεβαιότητα ότι η Παιδεία, η Γνώση αποτελούν το καλύτερο εργαλείο για να κλείσουμε τον δρόμο στον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Επιχειρούμε λοιπόν να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό των σχολείων μας, μέσω της μεθόδου της επανάχρησης. Αντί λοιπόν να πετάξουμε τους υπολογιστές της Περιφέρειας, τους αναβαθμίζουμε και σας τους προσφέρουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουμε και ούτε η τελευταία. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία και την αποστολή της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να στηρίζουν τα σχολεία μας, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς. Τη δημόσια Παιδεία. Τον παράγοντα της κοινωνικής συνοχής και της Δημοκρατίας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Στο επίκεντρο η κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε εξοπλισμό πληροφορικής

Πρόκειται για Η/Υ που ανακατασκευάστηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνολογιών Πληροφορικής της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς, σε εξοπλισμό πληροφορικής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ακούσει τα κάλαντα από μαθητές.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...