Ρένα Δούρου: Η απλή αναλογική αποτελεί τομή Δημοκρατίας


 
Στις ερωτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Κατερίνα Ρουμελιώτη απάντησαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες για την Αττική. Οι ερωτήσεις ήταν κοινές και αφορούσαν τις προτάσεις και τις θέσεις των υποψηφίων σε βασικούς άξονες των προγραμματικών τους δεσμεύσεων αλλά και ουσιαστικών προβλημάτων της Περιφέρειας.
«Δεν θέλουμε να κοπεί το νήμα με όσα σημαντικά κάναμε αυτά τα 4 1/2 χρόνια»
Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ερωτηθείσα για το όραμα και τις προτεραιότητές της για την προσεχή 4ετία σημείωσε: «Δεν θέλουμε να κοπεί το νήμα με όσα σημαντικά κάναμε αυτά τα 4 1/2 χρόνια, φέρνοντας την Περιφέρεια Αττικής στο προσκήνιο, διαμορφώνοντας συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, και θεμελιώνοντας υποδομές που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα για ένα καλύτερο μέλλον. Η οικονομική ανάπτυξη με όρους κοινωνικής ενσωμάτωσης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η μεγαλύτερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και η διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία πολιτική, παραμένουν κεντρικές προτεραιότητες του προγραμματισμού μας.
«Η απλή αναλογική αποτελεί τομή Δημοκρατίας»
Αναφορικά με τη συνεργασία που θα προκύψει από την εισαγωγή της απλής αναλογικής, η Ρένα Δούρου απάντησε: «Στη Δύναμη Ζωής, τη σύνθεση, τη συνεννόηση, τη συνεργασία και την πρόσθεση δυνάμεων, την κάναμε πράξη από το ξεκίνημα της παρουσίας μας στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Είναι εξόχως απογοητευτική η εικόνα των ανθυποψηφίων μου να αρνούνται να καταθέσουν στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις. Η απλή αναλογική αποτελεί τομή Δημοκρατίας. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μετεκλογικά θα υποχρεωθούν όλοι να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και ευθύνη τον ρόλο τους. Το χρειάζονται οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Και θα το απαιτήσουν με την ψήφο τους στις κάλπες των εκλογών».
«Συνολικό στρατηγικό πρόγραμμα 168 έργων για αντιπλημμυρική θωράκιση-Εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές η διαχείριση των απορριμμάτων»
Για τα καίρια ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης η Περιφερειάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο μέτωπο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής, υλοποιούμε, για πρώτη φορά, ένα συνολικό στρατηγικό πρόγραμμα 168 έργων, 514 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα τους, η διευθέτηση του ρέματος της Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα, αλλά και η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, που απαλλάσσει τους όμορους δήμους από την πλημμυρική απειλή. Έχουμε προτείνει fast track διαδικασίες για κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται σε Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου.  Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλάξαμε το θεσμικό πλαίσιο το εναρμονίσαμε με τις εθνικές – ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εγκρίθηκε από την ΕΕ, όπως και οι σχετικές χρηματοδοτήσεις. Ο νέος σχεδιασμός απαγορεύει τους ΧΥΤΑ και προωθεί την οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Εφαρμόζεται ήδη με προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, με την αναβάθμιση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης κ.α, μέσα από συναινέσεις που είναι απαραίτητες για ένα τόσο κρίσιμο θέμα. Για να κάνουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων πόρο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι μέρος του προβλήματος».

Best Of

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred...

Οι άκαρπες κρούσεις στον Σακελλαρίδη για τη «μετά Τσίπρα εποχή»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα...

Χασαπόπουλος και Βούλγαρη… κουράζονται να μετρούν πρωτιές

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη......

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νέο Φάληρο και το συγκρότημα Αλαφούζου, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας πτώσης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV και πολλά πλούσια δώρα σε περισσότερους από 200 τυχερούς μοίρασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του UEFA   «Το γήπεδο είχε 35 χιλιάδες κόσμο, η φασαρία ήταν απίστευτη, κι όμως εγώ...