• 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Ρένα Δούρου: Η αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την επιχειρηματικότητα είναι τρομακτική

 Ρένα Δούρου: Η αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την επιχειρηματικότητα είναι τρομακτική

“Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με υπεροψία και υποτιμά τον κόσμο της εργασίας και της μεσαίας τάξης. Όταν ο κ. Γεωργιάδης λέει ότι στο γονίδιο του έμπορου είναι η γκρίνια, όταν ο κ. Ζαβός μιλά για επιχειρήσεις “ζόμπι” και επιχειρηματίες “μπαταχτσήδες”, όταν στους επιστήμονες λένε να πάρουν 400 ευρώ για ‘σκόιλ ελικίκου’ και όταν ο κ. Θεοδωρικάκος που έχει χρηματίσει γραμματέας στην ΚΝΕ και κάτι ξέρει παραπάνω, λέει ότι δεν εγγυάται για τους εργαζόμενους γιατί έχουμε καπιταλισμό, αντιλαμβάνεστε ότι η κυβέρνηση δεν πάει απλά ‘βλέποντας και κάνοντας’”, τόνισε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της, σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή “Οι Απέναντι”, με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου. Η ίδια προσέθεσε ότι “η αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για την επιχειρηματικότητα είναι τρομακτική, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας ότι η συρρικνωμένη οικονομία μας βασίζεται στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα εσωκομματικά, η τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρατήρησε ότι “στην συνέντευξή του στην Αυγή ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απαντήσεις, που δεν ήσαν οι απαντήσεις του αρχηγού που διατάζει. Ήσαν οι απαντήσεις του επικεφαλής όπως τις συναισθάνεται συνομιλώντας με τον κόσμο μας. Και ο κόσμος μας καταλαβαίνει ότι σήμερα η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι άλλα πράγματα, ακόμη και αν κάποιες στιγμές αναζωπυρώνονται, είτε αληθινές είτε ψεύτικες, συγκρούσεις. Και για αυτό σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί η συνέχεια, η επικαιροποίηση του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι”, η πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχέση με την ύφεση, την ανεργία, αυτά που ενδιαφέρουν τον κόσμο”.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

 

  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με το φλεγματικό του ύφος και το χιούμορ του, έθεσε σειρά ερωτημάτων που η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει. Δεν έχει απαντήσει αν στο Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας της ΕΕ για το χρηματοδοτικό πακέτο Sure, για να στηριχθεί η εργασία, διεκδίκησε συγκεκριμένο ποσό για τη χώρα μας; Διεκδίκησε η κατανομή των πόρων να μην γίνεται μόνο στη βάση του ΑΕΠ αλλά να λαμβάνει υπόψη και το ποσοστό ανεργίας καθώς αυτό ευνοεί μεγαλύτερη χρηματοδότηση της χώρας μας;
  • Πρέπει να μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην πολιτική στη χώρα μας. Ο συγκεκριμένος ιεράρχης που έκανε τον αφορισμό ευχόταν να σαπίσει το χέρι του Νίκου Φίλη. Και τότε τα στελέχη της ΝΔ θεωρούσαν ότι ήταν μια φυσιολογική αντίδραση.
  • Οι αντιδράσεις για τη λειτουργία των σχολείων προκύπτουν από τη συνεργασία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τους φορείς της παιδείας. Δεν προκύπτουν από στείρο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει για τους τομείς της εστίασης, του τουρισμού που πλήττονται από την κρίση.
  • Οι διατάξεις για τις κάμερες ξηλώθηκαν λόγω της αντίδρασης των γονιών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά και της αντίδρασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών που τόνισε ότι ουδέποτε είπε ότι είναι σύννομη η τοποθέτηση καμερών στις τάξεις.
  • Παραφράζοντας τον Γιάννη Δραγασάκη, λέω ότι υποστήκαμε μία βίαιη ψηφιακή ωρίμανση γιατί είχαμε μείνει στη… σφραγίδα! Εκμεταλλευθήκαμε το χρόνο και κάναμε στο διαδίκτυο εκδηλώσεις για την παιδεία, το περιβάλλον με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει στο παρελθόν.
Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...