Ρένα Δούρου: Η ακροδεξιά είναι ο εχθρός. Θα μας βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους

Στην ιστορική αναγκαιότητα της μάχης κατά της ακροδεξιάς, και της υπεράσπισης των κοινωνιών, στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, με φόντο τις ευρωεκλογές της άνοιξης του 2019, αναφέρθηκε η Ρένα Δούρου, με σχετική ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Είχαν προηγηθεί επιθετικά εις βάρος της σχόλια από τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής, που ήρθαν να θυμίσουν το διαρκές μέτωπο το οποίο έχει η Περιφερειάρχης Αττικής με την ελεγχόμενη από τη Δικαιοσύνη ακραία και εγκληματική οργάνωση.

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου αναφέρει τα εξής:

“Επί προσωπικού, αλλά για λόγους «δημοσίου συμφέροντος». Διότι μας αφορά εξίσου όλες και όλους η φασιστική χυδαιότητα.

Μεγάλο χωριό είμαστε, γνωριζόμαστε καλά σε αυτή τη χώρα. Δεν κομίζω νέα λοιπόν, όταν θυμίζω τη διαχρονική πεποίθησή μου πως η Δημοκρατία πρέπει να απαντάει στα άκρα. Να μην δείχνει «ανωτερότητα». Να τα αποστομώνει. Ώστε να μην αφήνει ζωτικό χώρο για να δηλητηριάσουν τους πιο ταλαιπωρημένους και αδικημένους συμπολίτες μας, με την βία και την ασυδοσία τους, σε λόγια και πράξεις.

Η ακροδεξιά αποτελεί τον εμβληματικό αντίπαλο. Τον εχθρό. Με όρους πολεμικής επιχείρησης.

Και από τη στιγμή που η Κεντροδεξιά είναι -δυστυχώς- ιδεολογικά λοβοτομημένη και συμπεριφορικά αλλοτριωμένη, μένει μονάχα σε εμάς, στην Αριστερά των ιδεών και των αγώνων, να βρεθούμε στα χαρακώματα. Ξανά. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για το Δίκαιο, τον Ανθρωπισμό, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία.

Παραφράζοντας τον πατέρα της νίκης, τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που τους ταπείνωσε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θα κάνουμε το καθήκον μας. Αν χρειαστεί, για χρόνια. Αν χρειαστεί, μόνοι μας. Θα μας βρουν απέναντί τους, παντού. Στην καθημερινότητα των ξεχασμένων συμπολιτών μας. Στο πλευρό εκείνων που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την εθνική τραγωδία των μνημονίων. Όπως έχουμε ήδη αποδείξει. Στην υπεράσπιση των εθνικών ιδανικών. Στην περιφρούρηση του κοινού μας μέλλοντος.

Μέχρι το τέλος. Μέχρι τη νίκη.”

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι