Ρένα Δούρου: Βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στα Κύθηρα


 
Τα Κύθηρα επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία σημαντικών έργων υποδομής που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, τον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρη Δρόση και την Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες για σειρά έργων και κυρίως για τους δύο υπερσύγχρονους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα που βρίσκονται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής τους.
Πρόκειται για ένα πρότυπο έργο, που σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων (για τους οποίους η χώρα μας πλήρωνε 320.000 ευρώ ετησίως πρόστιμο στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο), δημιουργεί τις προϋποθέσεις εφαρμογής της νέας πολιτικής αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Μιας πολιτικής με έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, της Διαλογής στην Πηγή, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, όπως αυτές αποτυπώνονται τόσο στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) όσο και στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).
«Με το σημαντικό αυτό έργο επιλύεται για τα επόμενα τριάντα χρόνια ένα κρίσιμο πρόβλημα καθημερινότητας των πολιτών, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη – κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για νησιά που, όπως τα Κύθηρα επενδύουν σοβαρά στον τουρισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης. «Τα Κύθηρα δίνουν το παράδειγμα της ορθολογικής, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά δίκαιης και χρηστής διαχείρισης των απορριμμάτων», είπε η ίδια.
Αργότερα, στο Δημαρχείο Κυθήρων, παρουσία της Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, του Διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μ. Πλειώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π. Χατζηπέρου και του Δημάρχου Ευ. Χαρχαλάκη, υπογράφηκε συμφωνητικό παραχώρησης 36 στρεμμάτων από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη σύσταση του Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής στα Αντικύθηρα – ένα κρίσιμης σημασίας έργο που στηρίζει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.
«Μέσα από τη συνέργεια αυτή, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αλλά και μέσα από έργα όπως αυτό του ΧΥΤΥ, κάνουμε τα Κύθηρα το πράσινο νησί της επιστήμης. Έναν εμβληματικό χώρο σύζευξης της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, προς όφελος των πολιτών», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.
Τέλος η Περιφερειάρχης μετείχε στα εγκαίνια της ανάπλασης της Πλατείας των Φρατσίων, ενός έργου που υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στη βάση προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο. «Υλοποιούμε όχι απλά μια ανάπλαση πλατείας αλλά ένα έργο ζωής για την περιοχή, που επί χρόνια περίμεναν οι πολίτες», τόνισε η Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα, για τους πολίτες και το περιβάλλον, της αγαστής συνεργασίας των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Best Of

Νέες «γαλάζιες» συμμαχίες στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει...

Η Σιμητροπούλου δικαίωσε την εμπιστοσύνη Ανδρουλάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Αναστασία Σιμητροπούλου είναι από τα νέα...

Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred...

Οι άκαρπες κρούσεις στον Σακελλαρίδη για τη «μετά Τσίπρα εποχή»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι από τα πρόσωπα...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα...

Χασαπόπουλος και Βούλγαρη… κουράζονται να μετρούν πρωτιές

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη......

Πού είσαι Βασίλη Λυριτζή (να δεις το κατάντημά τους)…

Του Νίκου Φυλάγγελου   Δεν συνηθίζεται με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μεγάλος εκνευρισμός στον ΣΚΑΪ, μετά τη ραγδαία πτώση της πρωινής ζώνης

Του Μανώλη Κομνηνού   Μεγάλος εκνευρισμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Νέο Φάληρο και το συγκρότημα Αλαφούζου, ως αποτέλεσμα της ραγδαίας πτώσης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης...

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ   Δύο αυτοκίνητα SUV και πολλά πλούσια δώρα σε περισσότερους από 200 τυχερούς μοίρασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού...

OPAP ARENA stories: Κάτι παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο

  Ο ΟΠΑΠ θυμάται την ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στα ημιτελικά του UEFA   «Το γήπεδο είχε 35 χιλιάδες κόσμο, η φασαρία ήταν απίστευτη, κι όμως εγώ...