Πώς λέγεται το… “σας κάνω πλάκα”, στα τουρκικά;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Με την Αμερική να… σκέφτεται τι θα κάνει για το μέλλον της, και την Ευρώπη εγκλωβισμένη στην ιστορική… καθυστέρηση αντίληψης και δράσης, ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να γελοιοποιεί τον δυτικό κόσμο. Με άμεσο θύμα την Ελλάδα, λόγω της ατυχούς γειτνίασής μας, με ένα έθνος το οποίο έχει απαξιωτικά καταγραφεί με την ταυτότητα του… ποινικού μητρώου και όχι της ιστορικής διαδρομής.

Οι Γερμανοί της Άνγκελα Μέρκελ, που συνεχίζουν ανενόχλητοι να κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να…πατηθεί το κουμπί των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Η Γαλλία του Εμμανουέλ Μακρόν είναι απασχολημένη με την πανδημία του κορονοϊού. Και ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει με τα νεύρα μας, τόσο με το Ορούτς Ρέιτς και τα γεωτρύπανα, όσο και με τα απαράδεκτα καψώνια στην πτήση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι αντιλαμβάνεται μονάχα το… δίκαιο της ισχύος. Με… παθήματα-μαθήματα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ, δεν θα κινηθεί ποτέ αποσπασματικά, και πολύ περισσότερο όσο εκκρεμεί η μάχη για τον Λευκό Οίκο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όσο για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα τελευταία χρόνια τον κάναμε… διπλωματικό αντίπαλο, είτε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε με την εμβάθυνση της στρατηγικής συμμαχίας με τον αμερικανικό παράγοντα. Καμία… ελπίδα, λοιπόν.

Πώς είπαμε ότι λέγεται το… “σας κάνω πλάκα”, στα τουρκικά;

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος