Πώς θα είναι η "νέα ΕΡΤ" (του Κωνσταντίνου Ζούλα)


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Η μετακόμιση του Κωνσταντίνου Ζούλα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με την ανάληψη της διοικητικής ευθύνης της δημόσιας τηλεόρασης, αναμένεται να απασχολήσει το… πολιτικό και δημοσιογραφικό παρασκήνιο, τις επόμενες εβδομάδες.
Είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος με τόσο στενή σχέση με πολιτικό αρχηγό, πολύ περισσότερο με εν ενεργεία πρωθυπουργό, αναλαμβάνει τα ηνία της δημόσιας τηλεόρασης, και το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει τη σημασία και το ειδικό βάρος που ρίχνει στο εγχείρημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κωνσταντίνος Ζούλας είναι… παλιός γνώριμος του Ραδιομεγάρου, ενώ η πολυετής διαδρομή του στον Όμιλο Αλαφούζου, δηλαδή σε αμιγώς ανταγωνιστικά ιδιωτικά ΜΜΕ, προδιαθέτει για τους ρυθμούς με τους οποίους θα κινηθεί η ΕΡΤ.
Η “νέα ΕΡΤ” θα έχει μικρή σχέση με τη σημερινή εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, επιχειρώντας να ξαναπιάσει το νήμα με την κοινωνική αποστολή της, να αναδείξει μια Ελλάδα που… σνομπάρουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ, να δώσει βήμα σε κοινωνικές πρωτοβουλίες χωρίς τον μανδύα του λαϊκισμού, να ενθαρρύνει την καινοτομία στο οικονομικό γίγνεσθαι, και να εστιάσει σε εκπομπές λόγου και ανάλυσης των εξελίξεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Το μείζον θέμα βεβαίως είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ, και η ισορροπία που θα επιτευχθεί με όσους έρθουν ως “εξωτερικοί” στο Ραδιομέγαρο, καθώς στο παρελθόν τέτοιου είδους “παντρέματα”… άνοιξαν θέματα.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος