• 2 Ιουλίου, 2020

Πρώτη επαφή: BMW X4 (pics)


Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου
Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο γινόταν η πανελλαδική παρουσίαση της νέας BMW X3 στη Καλάβρυτα, ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της BMW Hellas, Κώστας Διαμαντής και ο product manager της μάρκας, Νίκος Καψής, τόνιζαν πως «το 2018 θα είναι το ‘’έτος Χ’’ για τη ν BMW». ΚΙ όντως έτσι είναι, καθώς λίγους μήνες μετά από την νέα X3 μπήκε στη ζωή μας η ολόφρεσκη Χ2, ενώ πρόσφατα ανανεώθηκε και η Χ1, η οποία αποτελεί και τη «ναυαρχίδα» των πωλήσεων της «οικογένειας Χ» της βαυαρικής φίρμας.

Η γκάμα, λοιπόν, πλέον ολοκληρώθηκε. Κι αυτό έγινε με τρόπο εντυπωσιακό, μιας και το τελευταίο μέλος των «X files» της BMW που δεν είχε ανανεωθεί, πέρασε κι αυτό από το σχεδιαστήριο των Βαυαρών και μας αποκαλύφθηκε σεμνά και ταπεινά την περασμένη Παρασκευή επί αθηναϊκού εδάφους.

Ο λόγος για την ολοκαίνουρια BMW X4, η οποία ήρθε για να πλαισιώσει τόσο τα μικρότερα όσο και τα μεγαλύτερα «αδέλφια» της, προσφέροντας ποιότητα, πολυτέλεια, οδηγική απόλαυση απαράμιλλη άνεση και γενικώς… ξυπνώντας τις αισθήσεις των φιλόδοξων αγοραστών της κι όχι μόνο!

Κοιτάζοντας την Χ4 από μακριά δεν μπορείς να μη σταθείς στο σχήμα, το οποίο αποπνέει δυναμική ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Συγκριτικά με την προηγούμενη Χ4, η νέα έχει αυξημένο ύψος (+81 mm), πλάτος (+37 mm) και μεταξόνιο (+54 mm) και μειωμένο ύψος κατά 3 mm. Έτσι, με την εκκεντρική πολυτέλεια και τις αεροδυναμικές φόρμες του, το νέο Sports Activity Coupe γίνεται ο νέος εντυπωσιακός αθλητής στην οικογένεια μοντέλων BMW X.

Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό, έχει μια μοντέρνα και συνάμα premium αίσθηση, μιας και αποτελεί γνώριμο μίγμα στιβαρότητας και αριστοκρατικής κομψότητας. Κλασικό, οδηγοκεντρικό το κόκπιτ της X4, «φωνάζει» πως είναι… BMW! Νέας σχεδίασης είναι τα εμπρός καθίσματα και οι επενδύσεις των γονάτων.

Πέραν της βασικής έκδοσης, οι βαυαροί φρόντισαν να εμπλουτίσουν τη γκάμα της X4 με εκδόσεις xLine, M Sport X και M Sport, προκειμένου κάθε υποψήφιος αγοραστής να μπορέσει να αποκτήσει την Χ4 της απολύτου αρεσκείας του. Η BMW X4 διατίθεται για πρώτη φορά με αποκλειστικές προτάσεις της σειράς BMW Individual, για να μπορεί ο πελάτης να αποτυπώσει το προσωπικό του στυλ.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η γκάμα είναι πλούσια, καθώς διατίθενται τρία σύνολα βενζίνης και τέσσερα ντίζελ, με αποδόσεις από 184 έως και 360 ίππους. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, τα οποία είναι στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν και δύο μοντέλα BMW M Performance, η  BMW X4 M40i και BMW X4 M40d με πανίσχυρους κινητήρες, αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και εξοπλισμό.

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, η BMW υποσχέται μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, χάρη στην εκτενώς αναβαθμισμένη τεχνολογία πλαισίου, προσαρμοσμένη για την X4, και τη μείωση βάρους. Κορυφαία συστήματα πλαισίου διατίθενται στάνταρ ή προαιρετικά: Variable Sport Steering (σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού), Performance Control (έλεγχος επιδόσεων), προσαρμοζόμενη ανάρτηση Adaptive M, διαφορικό M Sport και φρένα M Sport. Όλα αυτά θα μπορέσουμε να τα διαπιστώσουμε οσονούπω, οδηγώντας τη νέα Χ4 στους ελληνικούς δρόμους.

Ως BMW που… σέβεται τον εαυτό της, η Χ4 δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδήγησης, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Προαιρετικά διατίθεται το Driving Assistant Plus με Steering & lane control assistant και Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση.
 

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...