Πρωτοβουλίες της ΝΔ για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας

Η συμμετοχή και των ατομικών επιχειρήσεων στον 3ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία απαντάει στην ανάγκη διεύρυνσης των «ενέσεων ρευστότητας» σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, υπογραμμίστηκε στην τρίτη κατά σειρά ψηφιακή συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με εκπρόσωπους των παραγωγικών τομέων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη συμφώνησαν ότι από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει ένα συνεκτικό πλέγμα μέτρων για τη στήριξη του παραγωγικού ιστού της χώρας. Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η ενίσχυση αφορά ήδη σχεδόν 6 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις καλύπτοντας έτσι περίπου 1 στους 2 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ Άκης Μπάφας, 20.365 επιχειρήσεις από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν λάβει μέχρι σήμερα, ενίσχυση από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιστρεπτέας προκαταβολής, του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19 και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Νέας Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίζουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής. Οικοδομούμε με σιγουριά το αύριο» που στόχο έχει την αποτίμηση των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και την καταγραφή επισημάνσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Θανάσης Πετραλιάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Γιώργος Καρανίκας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Βασίλης Φεύγας καθώς και τοπικοί βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, πρόεδροι των περιφερειακών οργανώσεων και υποψήφιοι βουλευτές. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.

Best Of

«Καμπανάκι» από Μαξίμου σε όσους έχουν γίνει… συμπαρουσιαστές στα ΜΜΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Το σχετικό καμπανάκι είχε ακουστεί από την...

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψή...

Οικονόμου: Η πορεία που έχει ανοίξει η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακοπεί

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου...

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τα πάντα για να ευνοήσει τους τραπεζίτες

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να δείξει ότι βρίσκεται σε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ήρθαν τα ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ για τα Χριστούγεννα

Εορταστικοί λαχνοί με ειδική περιοχή για ευχές που μοιράζουν...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία...

Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών

Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές από το...

Λ. Κουσούλης: Η χώρα βρίσκεται σε βαθειά παρακμή, και η εξουσία ενδιαφέρεται μόνο για την… αυτοδυναμία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ήρθαν τα ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ για τα Χριστούγεννα

Εορταστικοί λαχνοί με ειδική περιοχή για ευχές που μοιράζουν έως και 100.000 ευρώ     Σε εορταστικό κλίμα μπαίνει το ΣΚΡΑΤΣ, με δύο νέους χριστουγεννιάτικους λαχνούς. Τα...

ΕΔΑ Αττικής: Επενδύσεις για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών

Σε μια περίοδο όπου η αγορά ενέργειας λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και υψηλής αστάθειας, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) συνεχίζει...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία Τα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγονται σήμερα. Η...