Πρωτοβουλία Βασιλειάδη για Ναυτικούς Ομίλους σε Ραφήνα και Μάτι


 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης επισκέφτηκαν τη Ραφήνα, προκειμένου ο ΚΟΑ -στο πλαίσιο της έμπρακτης αρωγής του προς την ελληνική αθλητική οικογένεια- να παράσχει -εκ μέρους του κυπριακού λαού- οικονομική ενίσχυση σε δύο Ναυτικούς Ομίλους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι -στη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι- συμμετείχαν στη διάσωση συμπολιτών μας, ενώ επλήγησαν και οι ίδιοι από τις καταστροφές.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Ναυτικό Όμιλο Ραφήνας Αλκυών και τον Ναυτικό Όμιλο Μάτι Αττικής, οι οποίοι ενισχύθηκαν με 10.000 ευρώ έκαστος. Παράλληλα ο Γιώργος Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να ενισχυθεί από την ΓΓΑ ο κάθε σύλλογος με 5.000 ευρώ επιπλέον. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας Αλκυών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συζήτησαν με τους ανθρώπους των δύο Ναυτικών Ομίλων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το πώς θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο Αντιπρόεδρος και μέλος της ΕΟΕ Αριστείδης Αδαμόπουλος, καθώς και η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.
 

 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στον Τύμβο Μαραθώνα.
Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε:
«Κύριες, Κύριοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα να βρίσκομαι για τρίτη φορά σε αυτό το βήμα για την τελετή έναρξης του Κλασικού Μαραθωνίου, του Αυθεντικού Μαραθωνίου δρόμου.
Εδώ, στον Μαραθώνα, τον γεμάτο συμβολισμούς και ιστορία τόπο. Εδώ στον Μαραθώνα, για έναν αγώνα δρόμου που για εμάς τους Έλληνες σημαίνει πολλά περισσότερα από μια διοργάνωση.
Γεγονότα, δράσεις και φιλοσοφία, μηνύματα τόσο ισχυρά που μετατρέπονται μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του αθλητισμού σε μια δυνατή φωνή για ένα διαφορετικό, έναν καλύτερο κόσμο.
Σε έναν αγώνα δρόμου, που αν και γεννημένος τη σύγχρονη εποχή, εμπεριέχει ισχυρούς συμβολισμούς οι οποίοι συνοδεύουν το λαό αυτού του τόπου, αυτής της μικρής μα τόσο ιστορικής γωνιάς της γης στο πέρασμα των αιώνων. Σε έναν τόπο που ο Πολιτισμός επικράτησε της Βαρβαρότητας. Σε έναν τόπο που η Δημοκρατία αφάνισε τον Δεσποτισμό.
Σε έναν τόπο που συνεχώς πληγώνεται μα δε λυγάει. Αναγεννάται από τις στάχτες του, ξαναστέκεται στα πόδια του και με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού του ατενίζει με σφιγμένη απ´ την προσπάθεια τη γροθιά με αισιοδοξία το μέλλον.
Είναι τόσο βαριά η ιστορία τούτου εδώ του αγώνα και τόσο συναισθηματικά φορτισμένος αυτός εδώ ο χώρος ώστε κάθε δρομέας που βαδίζει σε αυτή τη διαδρομή, γίνεται ο ίδιος κοινωνός και συνάμα πρεσβευτής αρχών, ιδεωδών και πολύ ισχυρών μηνυμάτων, συνυφασμένων με την ιστορία του λαού μας. Η εξάλειψη του ρατσισμού, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, η ειρήνη και η αδελφοποίηση των λαών.
Τα βήματα του Αθηναίου οπλίτη, του Σπύρου Λούη, του Γρηγόρη Λαμπράκη, του συμβόλου αυτού της ειρήνης και της δημοκρατίας, γεμίζουν κάθε σπιθαμή της ιστορικής αυτής διαδρομής, στην οποία φέτος θα νιώθουμε δίπλα μας και τους νεκρούς μας από την τραγωδία στο Μάτι.
Ιδεώδη που συνοδεύουν και πρέπει να συνοδεύουν κάθε αθλητή, κάθε άνθρωπο ο οποίος επισκέπτεται και εμπνέεται από τον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία και μετέδωσε τα Φώτα του Πολιτισμού σε Ολόκληρη την Ευρώπη και τον Κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, εμπνευσμένοι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, της ραχοκοκαλιάς του ελληνικού αθλητισμού, έδωσαν τα πάντα ώστε γίνει κτήμα όλου του δρομικού κινήματος της οικουμένης πως ο Μαραθώνιος είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα, τον τόπο που γεννήθηκε και ταυτόχρονα να καταστήσουν την διοργάνωσή μας ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Η δουλειά τους είναι τόσο εξαιρετική ώστε κάθε χρόνο, ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα και αυξάνεται.
Εκ μέρους της πολιτείας τους ευχαριστώ και δηλώνουμε εν συνόλω για ακόμη μια φορά στο πλευρό τους για να τους παρέχουμε κάθε βοήθεια ώστε να προωθήσουν απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο τους.
Καλωσορίζω τους φίλους από όλες τις γωνιές της γης στην πατρίδα του Πολιτισμού και του Ολυμπισμού, στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι», στον ελληνικό μα και συνάμα παγκόσμιο Κλασικό Μαραθώνιο. Θέλω τέλος να ευχηθώ σε όλους τους συμμετέχοντες επιτυχία και καλό τερματισμό, τονίζοντας ότι στη μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σημασία έχει η συμμετοχή.
Σας ευχαριστώ».

Best Of

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...

Μάχες χαρακωμάτων για τον Δήμο Χαλανδρίου, ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δήμος Χαλανδρίου εξελίσσεται σε έναν από...

Η νεολαία δίπλα στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Την άνεση που τον διακρίνει στη σχέση...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για το εκσυγχρονιστικό μέτρο κατά των αποδείξεων-μαϊμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν καλεσμένος του Γιώργου...

Μαρία Καρακλιούμη και Διονύσης Μαρίνος συζητούν για το πώς μπορούμε να φρενάρουμε την (εθνική) φθορά

Του Μανώλη Κομνηνού   Μια συζήτηση που έδωσε αφορμές για τα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Οίκο των Σαούντ, συνιστά μια ντροπιαστική υπόκλιση της ισχυρότερης...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στους τηλεθεατές που της χάρισαν μια ακόμη...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής με την εποχή μας. Με την ατυχή συγκυρία να...