Προλαβαίνει ο Άντριου Κουόμο να διεκδικήσει… τον Λευκό Οίκο;

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για την ίδια τη ζωή, “ήρωες” ανασύρονται από την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Η περίπτωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο είναι πιθανότατα η πιο χαρακτηριστική.

Ο Κουόμο ηγείται της εθνικής μάχης κατά του κορονοϊού, και… παραδίδει μαθήματα στον Ντόναλντ Τραμπ και την κεντρική κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η δημοφιλία του έχει εκτοξευτεί, η αποδοχή της δουλειάς του επίσης, και όλοι αναρωτιούνται αν… προλαβαίνει να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο, για λογαριασμό των Δημοκρατικών.

Τη σχετική ερώτηση του την έκανε και ο ίδιος ο αδελφός του, Κρις Κουόμο, δημοσιογράφος του CNN, που ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Ο Άντριου Κουόμο ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει ποτέ υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ. Ήταν κατηγορηματικός.

Φυσικά, η άρνηση του Κουόμο είναι λογική και αναμενόμενη, στη δεδομένη συγκυρία. Τον ενδιαφέρει να σωθεί η Νέα Υόρκη. Ο ίδιος θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα του Κυβερνήτη το 2020. Αν τα καταφέρει, θα γράψει Ιστορία. Θα έχει εκλεγεί για τέταρτη φορά, ένα ρεκόρ που δεν είχε προλάβει να πετύχει ο πατέρας του, Μάριο Κουόμο, ο οποίος είχε εκλεγεί τρεις φορές Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Σήμερα, ο Άντριου Κουόμο είναι 62 ετών, δηλαδή… μικρός σε σχέση με τους Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς. Η λογική λέει ότι ο χρόνος μετράει υπέρ του. Και η υπομονή που θα πρέπει να δείξει.

Πριν από μερικές εβδομάδες έσπευσε να αγκαλιάσει τον Τζο Μπάιντεν, και να του προσφέρει τη στήριξή του. Ίσως αυτή να είναι η μεγάλη χρησιμότητά του, ενόψει της μάχης του Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο. Να δώσει ένα τελευταίο… σπρώξιμο, για την έξωση του Ντόναλντ Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο.

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας