• 15 Αυγούστου, 2020

Πολιτική παρέμβαση για την "επόμενη μέρα" από τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Μια συνάντηση αρχών, ιδεών και στόχων…

Έτσι προλόγισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος την πολιτική συνάντηση που οργάνωσε στην Κηφισιά, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για την “επόμενη μέρα” της χώρας, αλλά και περιγράφοντας το σύγχρονο αποτύπωμα της Κεντροδεξιάς, ώστε η ιστορική παράταξη να διατηρήσει συνεπή και αδιαμεσολάβητη επαφή με πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος συγκέντρωσε γύρω του πλήθος δημιουργικών δυνάμεων του βόρειου τομέα της Β΄Αθηνών, στην οποία και θα δώσει τη μάχη των επόμενων εκλογών.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Γιώργου Κουμουτσάκου:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία. Μας ενώνει η αντίθεση στο χτες που τελειώνει.Μας ενώνει το αύριο που είναι παρόν και μας προκαλεί.Μας ενώνει, προπάντων, το ίδιο αξιακό σύστημα, η πίστη στην Πατρίδα, το εθνικό συμφέρον”.

Μας ενώνει η πίστη σε μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο συνεκτική, πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική.Μας ενώνει η πίστη στην ανάπτυξη, με κοινωνική συνοχή. Η βούληση για αγώνα ενάντια στην κατάρα του διχασμού, η βούληση για εθνική ενότητα.

Μας ενώνουν οι αρχές της Ιδρυτικής μας Διακήρυξής, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Που απαντούσε στις προκλήσεις των καιρών όταν γράφτηκε, και απαντά το ίδιο εύστοχα στις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας.Ένα κείμενο που κοιτάει μπροστά, κοιτάει ψηλά, κοιτάει καθαρά.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί που κυβερνούν σχεδιάζουν την πιο τοξική προεκλογική περίοδο.Επενδύουν άλλη μια φορά στο λαϊκισμό και την εξαπάτηση.Επενδύουν στην πόλωση και το διχασμό.Δεν τους ακολουθούμε.

Αναλαμβάνω ξεκάθαρη δέσμευση.Να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις μου τις κοινές μας αρχές και αξίες. Την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων.Tα εθνικά μας δίκαια. Όπως έκανα πάντα. Ως διπλωμάτης. Ως ευρωβουλευτής. Ως βουλευτής.Αυτό θα συνεχίσω με όλη τη δύναμή μου.

Περήφανος που μετέχω στην παράταξη που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής.Αισιόδοξος για το δρόμο που χαράζει ο Κ. Μητσοτάκης.Σίγουρος ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.Μπορούμε να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά.Μπορούμε να χτίσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερες μέρες.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...