• Δεκέμβριος 12, 2019

Ποιός είναι ο νέος "πρώτος πράκτορας" που επέλεξε για την ΕΥΠ ο Μητσοτάκης

 Ποιός είναι ο νέος "πρώτος πράκτορας" που επέλεξε για την ΕΥΠ ο Μητσοτάκης


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Ο επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μιας χώρας, παίρνει δικαίως τον τίτλο του “πρώτου πράκτορα”. Αυτό συμβαίνει και με την ΕΥΠ, ως νέος διοικητής της οποίας επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Παναγιώτης Κοντολέων.
Την ίδια στιγμή το αξίωμα του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Στη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρονται τα εξής:
 
 
«Με τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου έληξε η θητεία στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο διοικητή για τις υπηρεσίες του και για την επίσημη ενημέρωση που είχε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, με απόφαση του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα. Συγκεκριμένα, συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Η κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, για αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτό ακριβώς επελέγη γι’ αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...