• Οκτώβριος 16, 2019

Ποιός αποκλείει η Ιστορία να… θυμάται διαφορετικά στο μέλλον αυτή τη φωτογραφία;


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Η φωτογραφία είναι από το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, στο περιθώριο της παρουσίασης του πλήρους κειμένου της έρευνας Μιούλερ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί επιμένουν ότι, ο Ειδικός Σύμβουλος και πρώην Διευθυντής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, αθωώνει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου για τη «συνωμοσία» με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Όλοι οι υπόλοιποι όμως δεν έχουν την ίδια άποψη. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί φέρνουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ στο Κογκρέσο, προκειμένου να καταθέσει ο ίδιος.
Στην έκθεσή του άλλωστε, υπάρχει το… ίχνος της ενοχής: Ο Ρόμπερτ Μιούλερ διαπιστώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνά του, αλλά δεν τα κατάφερε, επειδή οι σύμβουλοί αρνήθηκαν να υλοποιήσουν τις σχετικές εντολές του.
Τα… καλύτερα έρχονται λοιπόν. Και αν η κατάσταση… ξεφύγει θεσμικά, εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ίσως η Ιστορία να θυμάται διαφορετικά στο μέλλον αυτή τη φωτογραφία. Ως… την αρχή του τέλους της Προεδρίας Τραμπ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...