Περισσότεροι από 35 ομιλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο 3rd Athens Investment Forum

 

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το Στρατηγικό Συνέδριο, 3rd Athens Investment Forum, με θέμα: Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το Συνέδριο διεξάγεται την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, στο Ζάππειο Μέγαρο, με  ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το 3rd Athens Investment Forum πραγματεύεται τις προϋποθέσεις για τη δυναμική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ανθεκτικού αναπτυξιακού μοντέλου. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο ραντάρ των επενδυτών, οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας, καθώς και τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που απαιτούνται για τη χρηματοδότησή τους.

Με γνώμονα την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας και αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία του ΤΕΕ στον τομείς των κατασκευών και της ενέργειας, το Συνέδριο θα καταπιαστεί με τη νέα γενιά των μεγάλων και μικρών έργων που θα υποστηρίξουν την περιφερειακή σύγκλιση και την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και τη στρατηγική με την οποία η χώρα μας θα κερδίσει το κρίσιμο στοίχημα της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο στην ΝΑ Ευρώπη και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.

Ξεχωριστή ενότητα του Συνεδρίου θα αποτελέσει η χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας όπου θα αναλυθούν μεταξύ άλλων, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στην Ελλάδα και η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που διασφάλισε η χώρα μας από το νέο ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελληνικής Οικονομίας, εστιάζοντας κυρίως στην ψηφιακή αναβάθμιση των ελληνικών επιχειρήσεων και της δημόσιας διοίκησης.

 

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νικόλαος Παπαθανάσης. Το Συνέδριο θα ανοίξουν με τις ομιλίες του ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και η Ευρωβουλευτής, κα Εύα Καϊλή.

 

Για τη χρηματοδότηση μίας ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης θα συζητήσουν τέσσερεις (4) Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Φωκίων Καραβίας της Eurobank, ο κ. Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Παύλος Μυλωνάς της Εθνικής Τράπεζας και ο κ. Βασίλειος Ψάλτης της Alpha Bank.

 

Για το 2020 έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, ανάμεσα στους οποίους, ο κ. Χρήστος Βίνης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ο Επίκουρος Καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ο κ.  Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΚΤΩΡ, ο κ. Ιωάννης Κοπανάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Γρηγόρης Κοτσικάρης,  Πρόεδρος Δ.Σ. της «I KNOW HOW», , ο κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Γιάννης Λουμάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της UNI Systems, ο κ. Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, o κ. Πασχάλης Μπουχώρης, Managing Director της BlackRock, ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Onex Group, ο κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο κ. Γιώργος Περδικάρης, Μέλος Δ.Σ. του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, ο κ. Μανώλης Σιγάλας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της Hill International, ο κ. Κωνσταντίνος Σιφναίος, Project Director της Gastrade, ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ο κ. Ορέστης Τσακαλώτος, Chairman της Qualco Group, ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος του Solar Power Europe, ο κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής και ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου: https://investment.forum.iea.org.gr/programma/

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο:  https://investment.forum.iea.org.gr/

Tα εισιτήρια για το 3ο Athens Investment Forum είναι πλέον διαθέσιμα.

Αποκτήστε το εισιτήριό σας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση (online): https://www.eventora.com/el/Events/3rd-athens-investment-forum

Best Of

Στέλεχος μεγάλου κόμματος «φλέρταρε» με την εκλογική αξιοποίηση της«Κιβωτού του Κόσμου»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το πόσο… απροετοίμαστο φάνηκε το πολιτικό σύστημα...

«Ψήνονται» γυναικείες συνεργασίες ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Καθώς η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική...

Ανδρουλάκης: Έχουμε άλλες αξίες

Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στα...

Αχτσιόγλου: Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίζεται

Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η… απελπισία των Δημοκρατικών, με το “εικονικό” προβάδισμα Χάρις για τη διαδοχή Μπάιντεν

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Το παλεύουν οι άνθρωποι, και πρέπει να...

Το “όχι” της Ινδίας στην… απεσταλμένη των Αμερικανών (που… παριστάνει την ΥΠΕΞ της Γερμανίας)

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η περίπτωση της Αναλένα Μπέρμποκ θα απασχολήσει...

Η… αναλαμπή του Μακρόν για το πώς μπορεί να λήξει η “παράσταση” στην Ουκρανία

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν φυσικά το...

Πόσο απέτυχε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, ώστε να τη διορθώνει η… Μελόνι

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Η διαπίστωση είναι τραγικά μελαγχολική. Η ιδέα...

Ραντεβού για το Παγκόσμιο στο κατάστημα ΟΠΑΠ στην OPAP Arena

Η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία σε μοντέρνο και άνετο περιβάλλον Το...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η… απελπισία των Δημοκρατικών, με το “εικονικό” προβάδισμα Χάρις για τη διαδοχή Μπάιντεν

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Το παλεύουν οι άνθρωποι, και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Οι δημοσκοπήσεις που άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους στην άλλη...

Το “όχι” της Ινδίας στην… απεσταλμένη των Αμερικανών (που… παριστάνει την ΥΠΕΞ της Γερμανίας)

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η περίπτωση της Αναλένα Μπέρμποκ θα απασχολήσει με ένταση τον ιστορικό του μέλλοντος, αν και ήδη απασχολεί τη Δικαιοσύνη, για το αποτύπωμα...

Η… αναλαμπή του Μακρόν για το πώς μπορεί να λήξει η “παράσταση” στην Ουκρανία

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν φυσικά το γεγονός ότι η... αναλαμπή του Εμμανουέλ Μακρόν για το πώς μπορεί να λήξει η "παράσταση"...